Vijesti 07.10.2015.

Putin danas proslavlja 63. rođendan

ČITANJE: 2 minute
putin
Ruski predsjednik Vladimir Putin će 63. rođendan proslaviti s poznatim hokejašima-veteranima.

– Putin će igrati hokej sa svojim starim poznanicima, već tradicionalno, s poznatim hokejašima-veteranima i s učesnicima Noćne hokejaške lige koja počinje sezonu- rekao je njegov portparol Dmitrij Peskov i dodao da je šef države u Sočiju.

Ni prethodne rođendane Putin nije proslavio tek tako. Svaki je obilježila po neka zanimljivost.

Tako je 12 studentkinja novinarstva sa Univerziteta Lomonosov u Moskvi na originalan način čestitalo 58. rođendan.

Studentkinje su se skinule u donji veš i snimile erotski kalendar, koji je štampan pod nazivom “Vladimire Vladimiroviču, mi te volimo. Srećan rođendan, gospodine Putine”.

Obučena u crni čipkani negliže, mis marta Lena Gornostajeva poželjela je Putinu srećan rođendan porukom: “Ugasili ste šumske požare, ali ja još gorim”.

Prošle godine ruski predsjednik je uzeo slobodan dan i otputovao u sibirsku tajgu da proslavi svoj 62. rođendan, 300 do 400 kilometara udaljenosti od bilo kakvog naselja. U isto vrijeme u glavnom gradu Čečenije, Groznom, hiljade ljudi je nosilo 600 metara dugu zastavu Rusije ulicama grada.

Drugi su imali na sebi majice u crvenoj, bijeloj i plavoj boji kako bi svojim tijelima napravili džinovsku rusku zastavu.

Mnogi od njih su u svojim rukama nosili Putinovu fotografiju.

Predsjednik Čečenije Ramzan Kadirov napisao je na svom nalogu na Instagramu da je Putinov rođendan proslavilo 100.000 ljudi.

Poglavar Ruske pravoslavne crkve, patrijarh Kiril čestitao je Putinu rođendan riječima da je “njegovo vođenje države postalo sastavni dio nacionalne istorije”.

Ruski mediji su na svojim sajtovima objavili fotografije sa izložbe u Moskvi, pod nazivom – “12 zadataka Vladimira Putina” na kojima je ruski lider prikazan kao čuveni antički junak Herkul koji se bori protiv zapadnih sila, koje su prikazane kao zmije i čudovišta.

Rođendan se slavio i u Njujorku, gdje je obožavalac Putinovog lika i dijela otvorio radnju sa majicama sa njegovim likom. Inače, Putin je 61. rođendan proslavio na indonežanskom ostrvu Bali, gdje se održavao samit Azijsko-pacifičkog regiona.

Takođe, zanimljive čestitke su mu stizale i iz Srbije.

Posebno se do prošle godine slavilo u Novom Sadu ispred kafane koja se zvala “Putin”. Ogromna torta duža od jedan metar u bojama ruske zastave u čast 62 godine ovog državnika djeljena je prolaznicima ispred kafane iz koje je grmila “Kaljinka”.

(Telegraf)