Svijet 04.07.2022.

PUTIN IZDAO NAREDBU: Nastavite po planu

ČITANJE: 1 minuta

Vojne jedinice koje su učestvovale u operaciji u Luganskoj Narodnoj Republici treba da povećaju borbenu gotovost i odmore, a ostali treba da se drže plana, izjavio je predsjednik Rusije Vladimir Putin na sastanku sa ministrom odbrane Sergejom Šojguom.

– Јedinice koje su učestvovale u aktivnim borbenim dejstvima i postigle uspjeh i pobjede na luganskom pravcu, naravno, treba da se odmore i povećaju svoje borbene sposobnosti, dok druge, grupe “Istok” i “Zapad” treba da ispune svoje zadatke u okviru specijalne vojne operacije prema prethodnom planu – precizirao je on.

Putin kaže da se nada se da će se u njihovom pravcu sve odvijati isto kao što se do sada dešavalo u Lugansku.

Prema njegovim riječima, komandant Centralnog vojnog okruga Aleksandar Lapin i komandant Vazdušno-kosmičkih snaga Sergej Surovikin podnijeli su u ponedjeljak izvejštaje i iznijeli prijedloge za nastavak ofanzivne operacije u Ukrajini.

Ruski predsjednik takođe je čestitao vojnicima Rusije i Luganske Narodne Republike oslobođenje LNR, zahvalio im i poželio im dalji uspjeh.

– Znam i da su djelovali aktivno, kompetentno, pokazujući hrabrost i herojstvo u pravom smislu te riječi, pokazali su junaštvo u oslobađanju svoje zemlje – istakao je šef države.

Putin je predložio da se odlikuju svi zaslužni učesnici specijalne operacije u Ukrajini.

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu saopštio je ranije o oslobađanju Luganske Narodne Republike, a kao rezultat uspješnih vojnih dejstava Oružanih snaga Rusije, zajedno sa jedinicama Narodne milicije LNR, uspostavljena puna kontrola nad gradom Lisičanskom i nizom obližnjih naselja, od kojih su najveća Belogorovka, Novodružesk, Malorjazancevo i Bela Gora.

(N.S)

Oznake: Vladimir Putin