Svijet 18.03.2023.

Putin na Krimu povodom devete godišnjice ujedinjenja sa Rusijom

ČITANJE: 1 minuta

Predsednik Rusije Vladimir Putin doputovao je na Krim kako bi obeležio devetu godišnjicu pripajanja Rusiji ovog poluostrva, javljaju ruski mediji.

Putin se trenutno nalazi u Sevastopolju, i prisustvuje otvaranju Škole umetnosti i dečijeg centra „Korsun” u Hersonezu, javlja RIA Novosti, prenosi Nova.rs.

Ovo je prvi put da je Putin viđen u javnosti od kada je Međunarodni krivični sud (MKS) izdao nalog za hapšenje ruskog predsednika, optuživši ga da je odgovoran za navodne ratne zločine počinjene u Ukrajini.

Rusija je anektirala ovo poluostrvo 2014. godine, a taj potez je Zapad osudio kao nezakonit.

Sam za volanom

Guverner Sevastopolja Mihail Razvožajev objavio je video Putina.

“Naš predsjednik umije da iznenadi u dobrom smislu. Danas smo trebali da otvorimo dječiju umjetničku školu u Hersonesu. Sve je bilo spremno za video konferenciju i izvještaj predsjedniku preko posebne komunikacione veze, ali predsjednik je došao lično automobilom. On je sam bio za upravljačem”, napisao je Razvožajev na “Telegramu”.

Na video-snimku koji se širi društvenim mrežama može se vidjeti ruski predsjednik koji sjeda za upravljač terenca, dok član njegovog obezbjeđenja odlazi na suvozačevo mjesto.

(SB)

Oznake: Vladimir Putin