Vijesti 23.11.2015.

Putin: Napadi će trajati dok ne budu kažnjeni odgovorni za pad aviona

ČITANJE: 1 minuta
vladimir-putin
Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je danas da će napadi ruskih aviona u Siriji trajati dok god je neophodno da se kazne odgovorni za obaranje ruskog putničkog aviona u Egiptu 31. oktobra, kada je poginulo 224 putnika i člana posada.

Putin je na sastanku sa predsjednikom Turkmenistana Gurbangulijem Berdimuhamedovim u Teheranu, prilikom razmatranja bezbjednosti vazdušnog prostora iznad Kaspijskog jezera, rekao da vojna operacija u Siriji ima privremeni karakter, te da će se kriza u toj zemlji rješavati političkim metodama.

“Ove operacije neće se sprovoditi vječno, ranije sam govorio o tome da će imati privremeni karakter, to je u vezi sa operacijom sirijske vojske u Siriji”, rekao je Putin, a prenosi večeras RIA “Novosti”.

On je dodao da će Rusija koristiti vazdušni prostor iznad Kaspijskog jezera za borbu protiv “Islamske države” sve dok ne budu kažnjeni krivci za terorističke napade.

“Rusija će se poslije napada na ruski avion u Egiptu boriti protiv terorizma sve dok smatra to potrebnim kako bi kaznila krivce za tu tragediju”, rekao je Putin.

Putin je istakao da terorističke organizacije kao što je “Islamska država” ne štede nikoga. “Bave se zvjerstvima, ne štedeći pri tome ni civilne mete”, rekao je Putin.

U iranskoj prijestonici Teheranu danas je održan samit Foruma zemalja izvoznica gasa (GECF).

(Agencije)