Vijesti 17.11.2015.

Putin teroristima: Jurićemo vas do kraja svijeta!

ČITANJE: 1 minuta
vladimir-putin
Predsjednik Rusije Vladimir Putin saopštio je da će odgovorne za obaranje ruskog aviona “tražiti u svakom kutku planete i kazniti“.
On je naveo da će Rusija pojačati svoje napade na uporišta islamista u Siriji.

“Naše vojne aktivnosti u Siriji ne samo da će se nastaviti, već će biti i pojačane kako bi teroristi shvatili da je odmazda neizbježna“, rekao je on.

Ruski zvaničnici su saopštili da će Rusija nagraditi sa 50 miliona dolara one koji pronađu odgovorne za rušenje aviona, prenosi “Raša tudej“.

Predsjednik Putin je rekao da ovo nije prvi put da se Rusija suočava sa “varvarskih terorističkim zločinima”, podsjetivši na eksplozije na željezničkoj stanici u Volgogradu u decembru 2013. godine.

“Nismo zaboravili ništa i nikoga. Ubistvo naših državljana na Sinaju je među najkrvavijim zločinima po broju žrtava”, rekao je Putin.

“Akcije naše vojske u Siriji moraju ne samo da se nastave, već i intenziviraju tako da teroristi razumiju da je odmazda neizbježna”, poručio je Putin.

Ruski predsednik zatražio je od Ministarstva spoljnih poslova da “pozove svoje inostrane partnere“ kako bi pomogli u traženju odgovornih za napad.

Rušenje ruskog putničkog aviona na Sinajskom poluostrvu posljedica je teorističkog napada, rekao je šef ruske Federalne bezbjednosne službe Aleksandar Bortnikov.

Ruski putnički avion srušio se 31. oktobra na Sinajskom poluostrvu u Egiptu, svih 224 punika i članova posade je poginulo.

(B92)