Vijesti 30.10.2016.

Putnici ostaju mete nevremena dok čekaju autobus

ČITANJE: 1 minuta

Veliki broj autobuskih stajališta nema nadstrešnice pod koje bi se putnici koji čekaju mogli skloniti od lošeg vremena, pa na ovaj problem ponovo apeluju uoči zimskih padavina.

Jedina zaštita koju putnici imaju dok čekaju je kišobran koji pomaže da se zaštite od kiše i snijega samo ukoliko ne duva vjetar.

Gospa Ademović, sugrađanka koju smo zatekli na autobuskom stajalištu u naselju Paprikovac, rekla je kako je sramota da se ljudi nemaju gdje skloniti od kiše i vjetra kada čekaju autobus, a poseban problem će biti kad počne padati snijeg.

“Stvarno bi bilo krajnje vrijeme da se riješi ovaj problem, jer ide zima i baš hladni dani”, rekla je Ademovićeva.

Dodala je da ima dosta stanica koje nemaju nadstrešice, a posebno ih nedostaje u naseljima nešto malo daljim od centra grada.

Maja Vuklišević koja svaki dan čeka autobus na stanici u naselju Kola, koja nema nadstrešnicu, kaže da se ne zna da li je gore ljeti kad upekne sunce ili zimi kad zabijeli.

Iz Gradske uprave su potvrdili da u planu i programu za ovu godinu nije predviđeno da se rade nove nadstrešnice, već samo njihova sanacija. Ističu da je komunalna oprema na stajalištima sanirana  u Ulici kralja Petra Prvog Karađorđevića, Ulici dr Mladena Stojanovića, MZ Šargovac, MZ Saračica,  a  u toku je sanacija autobuskih stajališta u MZ Motike.

(Nezavisne)