Vijesti 13.03.2017.

Putnici u taksiju ili autobusu izgube i zube

ČITANJE: 2 minute

Vožnja taksijem ili gradskim prevozom ne protekne uvijek rutinski, jer se vozači na terenu svakodnevno susreću sa neobičnim ljudima, neobičnim situacijama i raznim stvarima koje putnici zaboravljaju.

Kako su nam ispričali vozači, putnici u autobusu i taksi vozilima zaboravljaju kišobrane, kese, dokumente, telefone, pa čak i zube, pa se tako u jednom “Centralovom” autobusu i danas nalaze zubi koje je jedan putnik izgubio.

Draško Talijan, vozač autobusa, kaže da sa ljudima na terenu uvijek ima zanimljivih situacija. U autobus, priča Talijan, unose razne stvari, pa se tako sa putnicima voze bicikli, životinje i razni paketi.

“Ako nema velike gužve, vozimo životinje ako su u korpama, ali nedavno je jedna mačka iskočila iz korpe i kolegi, dok je vozio, skočila na šajbu”, ispričao je Talijan.

Putnici se, kako kaže, znaju malo zbuniti, sjednu u pogrešan autobus pa ne obraćaju pažnju.

“Baš sam nedavno imao situaciju da mi je putnik u Trnu rekao da je trebalo da ide prema Karanovcu”, kazao je Talijan.

Gradski taksisti ispričali su nam da se često susreću sa pijanim mušterijama, onima koji ne žele platiti vožnju ili neće da izađu iz vozila, a često služe kao “saslušači”, jer se njima putnici najčešće jadaju. Nerijetko svjedoče i ljubavnim aferama, a vozili su, kažu, i nevjerne muževe i žene.

“Jednom me zvala žena u gluvo doba noći, auto joj je ostalo u kvaru u Zalužanima. Bila je u panici i insistirala je da joj hitno nađem majstora ili da joj ja popravim auto. Kada sam joj rekao da ja mogu samo da je vozim i da zove šlepslužbu, objasnila je da ne smije zbog komšija, jer je, navodno, vozila prijateljicu da se vidi sa nekim, pa bi to trebalo proći neopaženo, ali odmah mi je bilo jasno u čemu je problem pa sam joj čak našao i majstora. Ne znam šta se s njom desilo, jer je ostala popravljati auto”, ispričao nam je jedan taksista.

Dragan Purišić, predsjednik Udruženja banjalučkih taksista, kaže da ono što se dešava u taksiju, tamo i ostaje i da taksisti ne žele otkrivati tajne svojih mušterija.

“Kod nas je pravilo da oči imamo, a ne vidimo, uši imamo, a ne čujemo. Meni se, recimo, putnici jadaju, ali trudim se da ih samo slušam”, kazao je Purišić.

Da situacije u taksiju mogu biti i neprijatne, svjedoči slučaj od prije nekoliko mjeseci, kada je muškarac sačekao da taksi u kojem su se nalazili putnici uspori, a zatim se zatrčao prema autu, zgrabio taksistu i izbacio ga vani. Zatim je taksi vozio do Zelenog mosta, gdje ga je ostavio i pobjegao, a teže posljedice spriječila je brza intervencija policije.

(Nezavisne)