PUTUJU U RUMUNIJU: Rukometaše Borca čeka težak posao protiv CSM Bukurešta

Poraz u Gračanici u prvenstvu BIH je već zaboravljen! Rukometaši Borca sutra putuje na prvi meč četvrtfinala Čelendž kupa protiv CSM Bukurešta.

Rumunski predstavnik je nakon lošeg starta polusezone podigao formu i vezao četiri pobjede, a sad sa puno samopouzdanja dočekuje Borac.

Trener Mirko Mikić ima velikih problema, jer su parket u Gračanici zbog povrede napustili Goran Daničić i Dejan Unčanin dok je pred meč palac povrijedio Marko Lukić.

– CSM je podigao formu, vezali su četiri trijumfa i pri tome dobili Dinamo Bukurešt, učesnika Lige šampiona, što dovoljno pokazuje kvalitet ekipe. Ono što karakteriše njihovu ekipu je jaka igra u odbrani. Izuzetno su visoki i dobro brane napade kroz sredinu. Na sve to, imamo problema sa povredama, što će nam smanjiti rotaciju – istakao je trener Mirko Mikić.

Mladi stručnjak ističe da najveća opasnost po gol Borca prijeti od reprezentativaca Brazila.

– U napadu odlično sarađuju srednji bek Enrike Teikseira koji je donedavno bio prvi izbor u nacionalnom timu, te pivot Alesandro Pozer. Svakako, tu je i Rus sa španskim pasošem Aleksandr Tiumencev. Ne znam kakva je situacija sa Irancem Estekijem, da li se on oporavio. Ako jeste, onda će imati zaista sjajnu postavu. Sve su to reprezentativci svojih zemalja, jer je u Rumuniji pravilo da se može dovesti samo igrač koji ima 20 nastupa. Očekuje nas zaista težak posao – dodao je Mikić.

U Borcu smatraju da moraju da nametnu svoj ritam ako žele da izbore povoljan rezultat za revanš meč u Banjaluci 30. marta.

– Jasno je da moramo pokušati da igramo brzi centar. Oni su visoki i u odbrani veoma jaki poziciono. Zbog toga moramo da pokušamo da im trčanjem prilikom izmjena napravimo probleme. Nadam se da će Daničić biti spreman za ovaj duel jer bi nam to puno značilo, pošto je on brži i okretniji od njihovih igrača – rekao je Mikić.

Meč se igra u subotu od 16.30 časova.

(Srpskainfo)

TRADICIONALNA KOTLIĆIJADA Zadatak – priprema najboljeg ribljeg parikaša

Javna ustanova Sportski centar „Borik“ i Banjalučka pivara u subotu, organizuju po 16. put tradicionalnu manifestaciju Kotlićijada „Borik Nektar 2019“. Kako su najavili, svečano otvaranje manifestacije je zakazano za 10 časova u parku sportske dvorane „Borik“, a proglašenje pobjednika u 14 časova. Tematski zadatak ovogodišnje kotlićijade je riblji paprikaš u tradicionalnom kotliću. Kao i prošle

Ambasada SAD opremila multimedijalnu biblioteku

Kancelarija Ambasade SAD Banjaluka donirala je kancelarijsku opremu Ugostiteljsko-trgovinsko-turističkoj školi. Brojne stolice, stolove, veliki televizor, računar, kamere i fotoaparate, koji su nekada bili dio prostora starog Američkog kutka, sada će koristiti učenici ove srednje škole. Lija Tiz, direktor Odjela za odnose sa javnošću u Ambasadi SAD u BiH, rekla je da su odabrali upravo ovu

UKRUPNJAVANJE: SRS Milanka Mihajlice kolektivno pristupila PDP-u

„Drago mi je što je postignuta velika saglasnost o ulasku Srpske radikalne stranke Republike Srpske u Partiju demokratskog progresa, koja bi bila politička, organizaciona, kadrovska i pravna integracija“, rekao je predsjednik PDP-a Branislav Borenović nakon sastanka delegacija dvije stranke povodom integrisanja SRS RS u PDP. Borenović je istakao da je zadovoljan postignutim dogovorom sa korektnim,

2.000 maturanata na manifestaciji ”Dan otvorenih vrata”

Manifestacija ”Dan otvorenih vrata Univerziteta u Banjoj Luci” 19. aprila 2019. godine okupila je oko 2.000 maturanata iz više gradova i opština Republike Srpske, koji su imali priliku da dobiju sve važne informacije o studijima koji se izvode na fakultetima u sastavu Univerziteta u Banjoj Luci.

Otvorena izložba dokumenata iz fonda Slobodana Penezića Кrcuna

U Banskom dvoru danas je otvorena izložba arhivskih dokumenata „Mleko i krv“ – Iz ličnog fonda Slobodana Penezića Кrcuna, autora Željka Markovića. Direktor Arhiva Republike Srpske Bojan Stojnić kazao je da je postavka izložbe u Banjoj Luci plod višedecenijske saradnje između tog i Istorijskog arhiva u Užicu na polju izdavačko-izložbene djelatnosti. Autor izložbe Željko Marković

ČUBRILOVIĆ: Saradnja NSRS i Saveza opština i gradova donosi dobre rezultate

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je danas da je parlament partner Savezu opština i gradova Republike Srpske i pozdravlja svaku inicijativu koja dođe iz ove organizacije jer takva saradnja donosi dobar rezultat u interesu građana. “Želimo i da imamo što češću komunikaciju i pojedinačno s lokalnim zajednicama i sa Savezom. To znači