Vijesti 25.08.2015.

Rađen: Oštra kazna

ČITANJE: 2 minute
nikola-radjen

Suspendovani vaterpolista Nikola Rađen smatra da tokom odluke o kazni nisu uzeti u obzir njegovi postupci poslije uzimanja kokaina.

“Oštra kazna u vidu četvorogodišnje suspenzije od strane FINA za mene predstavlja veliki udarac. Nisam očekivao da će greška koju sam napravio proći nekažnjeno jer i u vaterpolu za svaki načinjeni faul slijedi isključenje“, napisao je Rađen u saopštenju putem društvenih mreža.

“Pretpostavljao sam da će moja sportska reputacija i aktivnosti nakon analize testa uvjeriti čelnike FINA da sam svjestan da sam pogriješio i da činim sve, koliko je to naravno u mojoj moći, da tu grešku ispravim. Očigledno sve to nije uzeto u obzir, kao ni činjenica da sam se posljednjih mjeseci u značajnoj mjeri anažovao i uključio u aktivnosti Antidoping agencije. Rok za žalbu na ovakvu odluku FINA je 21 dan i do isteka tog roka neću se oglašavati u medijima. Još jednom ovim putem želim da se zahvalim svima koji su mi u ovim teškim trenucima pružili podršku i bili uz mene”, dodao je Rađen.

Bivši igrač Partizana i Crvene zvezde je u maju pao na doping testu poslije utakmice između reprezentacija Srbije i Španije, kada je utvrđeno da je bio pozitivan na kokain.

Tridesetogodišnji Rađen zabilježio je 180 nastupa za Srbiju, a osvojio je Svjetsko prvenstvo u Rimu (2009) i srebro u Šangaju (2011), na prvenstvima Evrope ima dva zlata u Ajndhovenu (2012) i Budimpešti (2014), srebro u Malagi (2008) i bronzu u Zagrebu (2010).

Pored toga ima dvije bronze sa Olimpijskih igara u Pekingu (2008) i Londonu (2012), kao i pet titula u Svjetskoj ligi.

Sa Partizanom i Crvenom zvezdom osvajao je titule prvaka Evrope, a tokom karijere igrao je za Vojvodinu i Hios.

(B92)