Sport 09.08.2016.

Rađenović: RK Borac nema dobru perspektivu

ČITANJE: 3 minute

RK Borcu treba jasna strategija u narednom periodu jer u suprotnom perspektiva kluba nije dobra, ističe bivši proslavljeni igrač banjalučkog tima Zdravko Rađenović.

Nakon četiri godine ćutanja osvajač olimpijskog zlata , srebra i bronze na Svjetskim prvenstvima sa reprezentacijom Jugoslavije te šampion Evrope sa Borcem 1976. ističe da se stvari u klubu moraju promijeniti i da uprava mora da preuzme svoj dio krivice.

– U godini dana ekipu su vodila četiri trenera i to ne vodi ničemu. Klub mora imati viziju razvoja jer se rezultat ne pravi preko noći. Ekipa se mora stvarati godinama i držati na okupu. Veliki dio krivice snosi uprava koju mora da prihvati svoje dio odgovornosti. Ne može se jedno pričati drugo raditi, mijenjati ambicije od potrebe do potrebe – jasan je Rađenović.

Proslavljeni rukometaš ističe da Borac očekuje teška sezona i da se uprava ne treba razmetati obećanjima.

– Rezultat  će ove godine biti neizvestan. Borac sa ovom ekipom i igračkim kadrom čini mi se da neće dobro proći. Izviđač i Vogošća su dobro odradili prelazni rok, zadržali okosnicu tima i sigurno su u prednosti a i druge ekipe će biti opasne na domaćim terenima. Maštati o titulu je zabluda i bespotreban pritisak. Biće ovo godina patnje. Perspektiva kluba sa ovim što trenutno raspolaže nije dobra. Izgubili su SEHA ligu a na osnovu nje su dovodili kvalitetne igrače. Oni su pristajali kako bi ovde napredovali i većina njih je pronašla angažmane u inostranstvu a sad toga neće biti. Niko ne želi da dođe u ligu BIH – dodao je bivši član Skupštine.

Zdravko Rađenović je bio član Radne grupe koja je u jednom trenutku spasila Borac od gašenja. Međutim nakon toga se povukao kao i većina ljudi koji su učestvovali u tim naporima da banjalučki klub preživi.

–  Arslanagić, Petković, Došen i još mnogi su tu i svi sigurno žele dobro Borcu da pomognu barem svojim preijdlozima, a na upravi je da to prihvate ili ne. Sadašnji čelnici se ljute na prozivke ali moraju biti svjesni da su rezultati loši i da ima razloga za kritiku. Uvijek sam otvoren za razgovor o rukometu, ali od bivšeg saigrača Dragana Markovića, preko Zorana Trninića, niko me nije pozvao a ja ne želim da se namećem. Nisam ni sinu Igoru išao na treninge da bi izbjegao bilo kakve priče. Ovo je prvi put da nakon dugo godina pričam o Borcu a nadam se i posljednji– dodao je osvajač olimpijskog zlata u Los Anđelesu.

Rađenović ističe da je poseban problem rad sa mladima.

– Meni nije jasno da se najtalentovaniji igrač Srđan Mijatović potpiše samo na godinu dana. On mora da potpiše na više godina i da mu se pruži prava šansa da radii i napreduje. Očito je da škola Borca ne radi kako treba – dodaje Rađenović.

(Blic)