Vijesti 14.09.2018.

RADI BEZBJEDNOSTI PJEŠAKA Postavljaju „treptače“ na novoj dionici Istočnog tranzita

ČITANJE: 1 minuta

Na novoizgrađenoj dionici Istočnog tranzita u Obilićevu u nekoliko narednih dana biće postavljena dodatna saobraćajna signalizacija, u nastojanju da se poveća bezbjednost pješaka, a posebno školaraca, koji pohađaju obližnju Osnovnu školu „Petar Petrović Njegoš“, potvrđeno je u Odjeljenju za saobraćaj i puteve.

Prema njihovoj najavi, na pješačkom prelazu biće postavljena dodatna signalizacija koja bi trebala da utiče na vozače da obrate posebnu pažnju na pješake, a posebno osnovce koji u velikom broju koriste ovaj prelaz na putu do škole.

-Od početka školske godine, uočeno je da postoji potencijalni bezbjednosni rizik na ovoj dionici zbog čega smo, kao prvi korak, odlučili da postavimo dodatnu vizuelnu signalizaciju, odnosno fluoroscentne table sa led treptačima koja će opominjati vozače da smanje brzinu u blizini prelaza. Pored toga, maksimalna brzina na prilazu pješačkog prelaza biće smanjena na 40 kilometara na čas – naveli su u Odjeljenju za saobraćaj i puteve.

Istovremeno, nadležne službe su o potencijalnim rizicima za pješake na ovoj dionici obavijestili i Policijsku stanicu za bezbjednost saobraćaja, sa zahtjevom da se pojača prisustvo saobraćajaca na ovoj lokaciji.

-Nadamo se da će ove mjere biti dovoljne da bezbjedonosni rizik za pješak bude znatno smanjen. U narednom periodu, pratićemo da li su ove mjere polučile očekivane efekte, a ako to ne bude slučaj, na ovoj lokaciji će biti postavljen semafor sa tasterom za pješake – naveli su iz resornog odjeljenja.