Politika 03.08.2016.

Radinković (NDP): Neophodna partonažna služba

ČITANJE: 1 minuta

Predsjednik Aktiva žena Gradskog odbora NDP-a Brankica Radinković rekla je danas u Banjaluci da će se NDP svim svojim kapacitetima truditi da se stanje u zdravstvu poboljša u svim segmentima, prvenstveno uvođenjem i unapređenjem patronažne službe.

Radinkovićeva je navela da se sadašnje stanje u zdravstvu ne može nazvati zadovoljavajućim, jer su nezadovoljni i radnici i pacijenti.

“Sistem porodične medicine je koncipiran tako da pacijent nije centar tog sistema, nego zdravstveni radnici, koji su opterećeni takvim postavljanjem tog sistema”, rekla je Radinkovićeva na konferenciji za novinare.

Prema njenim riječima, pružanje zdravstvene zaštite i pomoći u domovima pacijentima kojima je ona nepohodna, kao što su starija lica, invalidi, postdijalizni pacijenti, te trudnice, zbog zdravstvenog stanja u kojem se nalaze, onemogućena je ukidanjem patronažne službe.

Radinkovićeva, koja je i kandidat NDP-a za odbornika u Skupštini grada, je istakla da je Odbor za zdravstvo NDP-a došao do prijedloga rješenja tih problema, uvođenjem ne samo patronažne službe, nego i otvaranjem savjetovališta za zaštitu djece, dijabetičara i drugih bolesnika kojima savjet može pomoći.

“NDP ima veliki broj članova, koji su zdravstveni radnici i koji će svoj doprinos dati u kreiranju ali i u primjeni politika koje će biti na dobrobit naših pacijenata i sugrađana”, rekla je Radinkovićeva.

(ATV)