Vijesti 17.12.2015.

Radionice o prevenciji seksualnog nasilja putem interneta

ČITANJE: 1 minuta
radionice
Udruženje Mreža žena Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske u decembru organizuje radionice u osnovnim školama u prigradskim naseljima o temi prevencije seksualnog nasilja putem interneta nad djevojčicama.

Kako je navedeno iz MUP-a RS, već su održane radionice u Novoseliji i Karanovcu, a najavljeno je da će se radionice održati i u Srpskim toplicama, Kolima, Stričićima i drugim prigradskim naseljima na teritoriji grada.

Cilj projekta i obuke je da djevojčice završnih razreda osnovnih škola u ruralnim sredinama steknu veća znanja, a time i ozbiljnije shvate opasnosti od seksualnog nasilja koje prijeti sa društvenih mreža, kao i mogućnosti zaštite na internetu.

Takođe, aktivnostima u okviru ovog projekta, želi se preventivno djelovati na sprečavanje i suzbijanje seksualnog zlostavljanja djevojčica.

Ove radionice se održavaju u okviru projekta “Prevencija seksualnog nasilja putem interneta nad djevojčicama prigradskih područja” koje Mreža žena MUP-a Republike Srpske realizuje uz podršku grada Banjaluka.

(Banjaluka.rs.ba)