Vijesti 04.10.2018.

RADIONICE, PREDAVANJA I PANEL DISKUSIJE “Jesenje čišćenje UMA” na Filozofskom fakultetu

ČITANJE: 1 minuta

Studenti master studija Psihologije na Filozofskom fakultetu u Banjoj Luci, Gordana Ružić i Danka Stojanović, uz punu podršku profesora sa Katedre za psihologiju Filozofskog fakulteta, kao i Društva psihologa Republike Srpske, povodom obilježavanja Svjetskog dana mentalnog zdravlja (1O.1O.) i u okviru naučno-stručnog skupa Otvoreni dani psihologije 2018, organizuju sedmicu mentalnog zdravlja pod sloganom “Jesenje čišćenje UMA”.

S obzirom na to da živimo u brzom vremenu gdje su ljudi otuđeni jedni od drugih, vrijeme je da zastanemo malo i da posvetimo vrijeme sebi i svojim potrebama. Upravo to je koncept koji odražava slogan “Jesenje čišćenje
UMA”.

Ukoliko ne uspijemo izdvojiti vrijeme za sebe i obratiti pažnju na svoje mentalno zdravlje možemo postati veoma nezadovoljni sobom, jer zapravo nemamo vremena da upoznamo ni sebe ni druge. Zato zastanite, napunite se energijom, saznajte nešto novo i očistite um, jer ipak se s razlogom kaže da je “čistoća pola zdravlja”!

U okviru obilježavanja sedmice mentalnog zdravlja planirano je nekoliko predavanja, radionica, kao i panel diskusija. Sadržaji su kreirani da budu edukativnog i zanimljivog karaktera, ali i da prate aktuelne teme. Neke od
tema su: Uticaj medija na mentalno zdravlje djece, Kako preživjeti moderno roditeljstvo, Emocije u 21. vijeku, Stop Procrastinating Now! Or Later? i mnoge druge.

Svi događaji u okviru “Jesenjeg čišćenja UMA” će se održati od 8. do 12.10. na Filozofskom fakultetu.

Nazive radionica, satnice i predavače možete pronaći ovdje.

Za radionice je potrebna prijava na mail [email protected] Na predstavljanjima je moguće učestvovati i bez prijave.