Vijesti 27.02.2017.

Raditi na inkluziji u Banjaluci

ČITANJE: 2 minute

Predstavnici Unicefa na sastanku sa gradonačelnikom Banjaluke Igorom Radojičićem najavili su da će u narednom periodu u tom gradu raditi na projektima inkluzije.


Unicef će taj projekat sprovoditi u još 48 lokalnih zajednica u BiH, a u narednim mjesecima napore će usmjeriti i na podizanje svijesti o jačanju uloge hraniteljskih porodica, umjesto dosadašnjeg insistiranja na smještanju djece bez roditeljskog staranja u domove za nezbrinutu djecu, saopšteno je iz banjalučke Gradske uprave.

Radojičić je delegaciju Unicefa, koju je predvodila Selma Kazić, tokom sastanka u Banjaluci upoznao o projektima koje Uprava trenutno sprovodi u oblasti socijalne zaštite i zaštite prava djece, te pozvao ovu agenciju da se, u saradnji sa gradskim vlastima, aktivno uključe i iniciraju nove projekte.

On je pozdravio sve dosadašnje napore ove agencije na unapređenju dječijih prava, naročito kada je riječ o projektima koji se odnose na djecu ometenu u razvoju.

Sastanku je prisustvovala i vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku Natalija Trivić.

U Gradskoj upravi danas je održan i sastanak sa predstavnicima UNDP-a na kojem je predstavljen Projekat “Integrisanje klimatskih promjena u smanjenju rizika od poplava u slivu rijeke Vrbas”.

gradska uprava sastanak

Predstavnici UNDP-a predstavili su i poziv za dostavljanje projektnih prijedloga za realizovanje mjera za smanjenje rizika od poplava u lokalnim zajednicama sliva Vrbas, za šta će UNDP će obezbijediti 400.000 dolara, uz minimalno učešće lokalnih zajednica od 30 odsto.

Iz banjalučke gradske uprave napomenuli su da će poziv za dostavljanje projektnih prijedloga biti objavljen u martu.

Sastanku sa predstavnicima UNDP-a prisustvovali su vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za komunalne poslove Petar Bilčar i vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za lokalni ekonomski razvoj i strateško planiranje Radenko Laketić, te delegacija preduzeća “Vode Srpske”.

(mojabanjaluka.info)