Politika 05.11.2020.

Radojičić: Stanje je ozbiljno, ne smijemo prijeći “crvenu liniju”

ČITANJE: 1 minuta

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić apelovao je večaras na sugrađane da se, koliko god je to moguće uzdrže od bilo kakvih javnih okupljanja i da smanje međusobne kontakte kako bi ublažila aktuelna epidemiloška kriza.

Tokom gostovanja u emisiji “Telering” na RTRS-u, Radojičić je naglasio da ne smije dozovoliti da se pređe “crvene linije” i da, usljed velikog broja oboljelih, dođe do preopterećenja medicinskih ustanova.

–  Nadam se da nećemo doći u situaciju da moramo angažovati i studente medicine da pomognu.To je crvena linija koja se ne smije prijeći – rekao je Radojičić i istako da je Dom zdravlja, zbog velikog opterećenja sistema, angažovao određen broj penzionisanih medicinskih radnika i nezaposlenih medicinara.

On je upozorio da je Banjaluka juče prešla cifru od 5.000 osoba koje su ili bolesne od kovida ili u izolaciji zbog kontakta sa zaraženim.

– Na tih 5.000 ljudi ne može da odgovori 5.000 ljekara. Zato je prijeko potebno i večeras opet molim naše sugrađane a pogotovo one mlađe, da se klone bilo nepotrebnih okupljanja i kontakata kako bi pokušali da ublažimo  novi talas epidemilioške krize – rekao je Radojičić.

(Banjaluka.net)