Politika 17.10.2022.

Radmanović: CIK nema dovoljno stručnosti da sprovede izborni proces do kraja

ČITANJE: 1 minuta

Centralna izborna komisija BiH nema dovoljno znanja i stručnosti da kvalitetno sprovede izborni proces, što se potvrdilo na opštim izborima, a opozicija u Republici Srpskoj to koristi za unošenje dodatnih tenzija, izjavio je Srni potpredsjednik SNSD-a Nebojša Radmanović.

“Sve što gledamo ovih dana je posljedica onoga što se dešavalo u protekle dvije godine, od toga kako su izabrani do načina na koji rade, odnosno ne rade svoj posao”, rekao je Radmanović i dodao da je SNSD sve vrijeme upozoravao da je CIK nelegitiman i nedosljedan.

Radmanović je naglasio da pojedini članovi CIK-a ovih dana tvrde da je izborni proces kontaminiran optužujući za to pojedine partije, a da je činjenica da su, kako je naveo, upravo oni zaslužni za tu kontaminaciju.

“CIK pokušava da popravi sve pogrešno što je napravio stalno srljajući u nove greške, povlačeći poteze koji nisu u skladu sa zakonom, a najgore u cijeloj priči jeste to da sve sluti da će se takvo ponašanje nastaviti”, istakao je Radmanović.

On je ocijenio da je opozicija u Republici Srpskoj dobro upoznata sa ovakvom situacijom i da to koristi u postizbornom periodu za unošenje dodatnih tenzija.

“Oni su znali da će izgubiti izbore. U izbornoj noći im je to potvrđeno, ali su se ipak odlučili da prave probleme i to probleme koji najviše štete nanose Republici Srpskoj. Dugoročno gledano, takvo ponašanje će da našteti i BiH, samo što to niko iz CIK-a danas ne vidi ili ne želi da vidi”, zaključio je Radmanović.