Politika 19.11.2020.

RADMANOVIĆ: Ne uzimati u obzir Dodikovu emotivnu reakciju na izbore, Banjalučani ne trpe prijetnju

ČITANJE: 2 minute

Nismo još u poziciji da u detalje analiziramo sve, tek se prvi utisci sumiraju. Činjenica je da su u Banjaluci SNSD ljudi na vlasti od 1997. napravili smo sjajne rezultate, rekao je Nebojša Radmanović, potpredsjednik SNSD i predsjedavajući Predstavničkom doma Parlamentarne skupštine BiH.

Komentarišući za N1 poraz Igora Radojičića na lokalnim izborima u Banjaluci, on kaže da će se tek narednih sedmica moći reći šta se desilo.

– Dešava se da neko želi promjenu, onda to bude protiv nekoga ko nije zaslužio. Ne mislim da je Radojičić kolateralna šteta, ali se na njemu slomilo nešto što nismo procijenili u cjelini – istakao je Radmanović

Radmanović je kazao da su sve ankete, osim jedne, koja se smatrala nepouzdanom (iz drugog tabora), govorile u korist Radojičiću.

– Ima potrebe da razgovaramo kako smo se unutar SNSD ponašali, ima li tu propusta. Radojičić je dobio glasova više nego SNSD. Ne možemo govoriti bez svih pokazatelja. Mnogo stvari je uticalo na ovo. Pokret Pravda za Davida u kome je bilo ovakvih i ovakvih pristupa je izbacio u vrh opozicije sadašnjeg izabranog gradonačelnika. Od tada počinje njegov uspon, trebali smo možda više pažnje tome posvetiti. Zanemarili smo da je Stanivuković dobio najviše pojedinačnih glasova u Banjaluci na opštim izborima, plus drugi događaji koji su išli protiv SNSD-a i Igora. Mi moramo shvatiti da imamo većinu, ali da imamo gradonačelnika koji je drugi i da s njim moramo sarađivati u interesu Banjaluke – pojasnio je Radmanović.

Upozorenje mu je (Stanivukoviću) da pročita zakon – istakao je sagovornik N1.

– Nije pristup Banjaluci politički, nego radni, u kome svako jutro dobijete izvještaj koliko nesreća, gdje je voda, gdje je struja i da to rješavate, a ne da držite politička predavanja. Treba raditi sa većinom, a zajedno svi moraju raditi u interesu Banjaluke – dodao je Radmanović.

Radmanović je komentarisao i oštru reakciju Dodika nakon izbora, koja, prema nekim navodima predstavlja “osvetnički nastup kada je rekao da neće biti subvencionisanja grijanja”.

– Mislim da ne treba uzeti u obzir prvu reakciju, koja je lična i emotivna, različito je doživljavamo. Ja sam Banjalučanin, svi moji su Banjalučani, Banjalučani teško trpe prijetnju. Ovo je bilo upozorenje po mom mišljenju. Sličnu izjavu je imao stari/novi načelnik Teslića, pa se niko ne osvrće na to – rekao je Radmanović.

(SB/Banjaluka.net)