Radmanović: Podrška zahtjevu za članstvo Kosova u UNESKU je mimo pravnih normi!

radmanovic
radmanovic
Potpredsjednik SNSD-a Nebojša Radmanović izjavio je danas da brojne velike sile podržavaju zahtjev samoproglašenog Kosova za članstvo u Unesku mimo međunarodnih pravnih normi.

-U regionu je prisutno kršenje međunarodnih ugovora i brojnih odluka svjetskih organizacija i UN koje remeti dobre odnose i ravnopravnost u njemu- rekao je Radmanović novinarima u Banjaluci.

Radmanović je istakao da se krši i rezolucija Savjeta bezbjednosti UN.

-Moćnici žele da nam pokažu da mogu da prekrše međunarodne ugovore, te da za njih ništa ne znači ni Savjet bezbjednosti UN i da mogu da rade šta hoće- rekao je Radmanović.

On je ocijenio da nikog van ovog regiona ne zanima da to može izazvati mnogo veće probleme i imati velike posljedice u regionu.

Naglašavajući da su međunarodne organizacije, kako u BiH, tako i u regionu, dobrodošle samo kao savjetodavno tijelo, Radmanović je ocijenio da je vrijeme da se u regionu razgovori vode samostalno.

-Treba da svi normalno razgovaramo i da sami regulišemo svoj odnose, bez pritiska velikih sila koje nisu nikada ništa dobro donijele na ove prostore- rekao je Radmanović i dodao da to neće uraditi ni sada kad je riječ o prijemu Kosova i Metohije u Unesko.

(Agencije)

DODIK: Nikada nismo pozivali na rat, narod ne treba da se plaši

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je Ustavni sud BiH još prije 15 godina krenuo da osporava sve vezano za Republiku Srpsku. “Krenuli su sa onim najvažnijim, što dira emociju, mentalitet, posvećenost, a to je ukidanje himne, grba, zastave i da završe sa tim simboličkim stvarima”, naveo je on. Istakao je da

DODIK: Komšić bi da u BiH ostavi problem migrantske krize 

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je, povodom veta koji je uložio oko angažovanje Fronteksa na granicama BiH, da je cilj da se problem migrantske krize riješi, a ne produbi. – Druga tačka dnevnog reda posljednje sjednice Predsjedništva BiH bila je angažovanje Fronteksa na granicama BiH. To se dešavalo ubrzano, nije bilo dovedeno do kraja.

SLAVLJE U PRVENSTVU BiH Igokea savladala Čapljinu

Košarkaši Igokee teže od očekivanog savladali su Čapljinu u zaostaloj utakmici prvenstva Bosne i Hercegovine. Ekipa Dragana Bajića je slavila na gostovanju 85:80, a domaći tim je pružio sjajan otpor i imao je i prednost nakon prvih 20 minuta.  Ipak u nastavku je Igokea uspjela da preokrene i dođe do trijumfa te tako preuzme prvo

SDS prihvata Radovića, ali ne i Jarića

Milan Radović pregovara sa SDS-om oko svog daljeg angažmana u ovoj stranci, a simpatije za njegov dolazak ne krije ni predsjednik SDS-a Mirko Šarović koji bi Radovića volio da vidi i kao kandidata za gradonačelnika Banjaluke. Računica je jednostavna. Šarović je mišljenja da će opozicija ko god bude kandidat izgubiti izbore od aktuelnog gradonačelnika Igora

Supruga Krunićevog tjelohranitelja uzalud došla, Sud plaća grešku

Uzalud je u Banjaluku iz Pala danas došla Tatjana Pavlović, očekujući da će svjedočiti na početku suđenja optuženima za ubistvo njenog supruga Žarka Pavlovića i njegovog poslodavca, banjalučkog biznismena Slaviše Krunića. Suđenje, iako je najavljeno, nije počelo, a sve i da jeste, ne bi svjedočila, pošto joj je, kako joj je rečeno u sudnici banjalučkog