Politika 08.11.2015.

Radmanović: Podrška zahtjevu za članstvo Kosova u UNESKU je mimo pravnih normi!

ČITANJE: 1 minuta
radmanovic
Potpredsjednik SNSD-a Nebojša Radmanović izjavio je danas da brojne velike sile podržavaju zahtjev samoproglašenog Kosova za članstvo u Unesku mimo međunarodnih pravnih normi.

-U regionu je prisutno kršenje međunarodnih ugovora i brojnih odluka svjetskih organizacija i UN koje remeti dobre odnose i ravnopravnost u njemu- rekao je Radmanović novinarima u Banjaluci.

Radmanović je istakao da se krši i rezolucija Savjeta bezbjednosti UN.

-Moćnici žele da nam pokažu da mogu da prekrše međunarodne ugovore, te da za njih ništa ne znači ni Savjet bezbjednosti UN i da mogu da rade šta hoće- rekao je Radmanović.

On je ocijenio da nikog van ovog regiona ne zanima da to može izazvati mnogo veće probleme i imati velike posljedice u regionu.

Naglašavajući da su međunarodne organizacije, kako u BiH, tako i u regionu, dobrodošle samo kao savjetodavno tijelo, Radmanović je ocijenio da je vrijeme da se u regionu razgovori vode samostalno.

-Treba da svi normalno razgovaramo i da sami regulišemo svoj odnose, bez pritiska velikih sila koje nisu nikada ništa dobro donijele na ove prostore- rekao je Radmanović i dodao da to neće uraditi ni sada kad je riječ o prijemu Kosova i Metohije u Unesko.

(Agencije)