Politika 04.02.2021.

Radmanović za, svi ostali protiv: Zašto je izbor članova UO BHRT podijelio Klub poslanika SNSD

ČITANJE: 1 minuta

Predstavnički dom BiH juče nije imenovao članove Upravnog odbora Javnog radiotelevizijskog servisa BiH, ali je glasanje dovelo do različitog glasanja u Klubu poslanika SNSD.

Kako se vidi iz listinga, samo je Nebojša Radmanović glasao za, dok su svi ostali u Klubu bili protiv. Takođe, protiv su glasali i koalicioni partneri SNSD iz Srpskog kluba poslanika.

Prema nezvaničnim saznanjima, problem je nastao prilikom izbora srpskog člana Upravnog odbora sa liste uspješnih kandidata koju je predložio Savjet Regulatorne agencije za komunikacije BiH. Naime, nakon što je ta lista dostavljena Kolegijumu Predstavničkog doma, Radmanović je predložio da srpski član UO bude Sanja Blagojević, koja je na rang listi bila četvrta.

Kako Srpskainfo saznaje, takav prijedlog nije usaglasio sa ostalim poslanicima, koji ga nisu ni podržali. Ostali kandidati sa srpske liste bili su Alekasandar Bogdanić, Miloš Šolaja, Vuk Vučetić, Vedran Škoro, Biljana Milošević – Šošo, Srđan Šuput, Olijana Lukić, Miloš Jokić i Dejan Kerleta. Nezvanično, u Klubu su se dvoumili između Bogdanića i Škore, ali Radmanović nije želio da odustane od svoje kandidatkinje.

Šefica Kluba poslanika SNSD Snježana Novaković Bursać tvrdi da članovi Upravnog odbora nisu izabrani iz drugog razloga.

– Konkurs je provodio Savjet RAK kome je istekao mandat. Zato smatramo da je bolje da idemo u novu proceduru izbora članova UO, kada bude imenovan novi Savjet Regulatorne agencije – kaže Novaković Bursać za Srpskainfo.

(E.M)