Politika 27.11.2021.

Radmila Kocić Ćućić izabrana za predsjednicu Organizacije žena DEMOS

ČITANJE: 1 minuta

Radmila Kocić Ćućić izabrana je danas u Banjaluci za predsjednicu Organizacije žena Demokratskog saveza (DEMOS).

Izabran je Glavni odbor te organizacije, kao i ostali statutom predviđeni organi.

– Republika Srpska je trajno utemeljena na izvornim dejtonskim rješenjima i svi oni koji je ne prihvatiju, pokušavaju umanjiti njene nadležnosti i degradirati njene institucije, nikada neće imati saveznika u DEMOS-u – izjavila je Radmila Kocić Ćućić.

Ona je poručila da je Republika Srpska za DEMOS svetinja, dodavši daje ta stranka sav svoj politički kapacitet stavila u službu očuvanja Republike Srpske.

– DEMOS će, kao odgovorna, narodna, demokratska, parlamentarna stranka svoje programske ciljeve i aktivnosti, još više, usmjeriti na rješavanje osnovnih životih pitanja građana i na efikasan, racionalan i odgovoran rad organa i institucija – rekla je Kocić Ćućić.

Prema njenim riječima, Organizacije žena DEMOS zalaže se zapoboljšanje položaja žena i sprječavanje njihove diskriminacije.

– Žene moraju dobiti značajnije mjesto i ulogu u politici, privredi, društvenim djelatnostima. Očuvanje i razvoj porodice naš je primarni zadatak. Porodicu moramo vratiti u centar interesovanja našeg društva. Zato nam je cilj uspostavljanje i provođenje optimalne demografske, socijalne i natalitetne politike – istakla je ona.

Naglasila je da će Organizacija žena DEMOS u narednom period jošsnažnije učestvovati u kreiranju i provođenju ciljeva i zadataka testranke.

– Kao novoizabrana predsjednica Organizacije žena DEMOS-a, svojimradom, energijom i znanjem doprinijeću uspostavljanju i jačanjustranačke infrastrukture – istakla je Kocić Ćućić.

(N.S)