Biznis 08.02.2017.

Radne ponude za studente stižu na proljeće

ČITANJE: 1 minuta

Šansu da ferijalni rad obavlja u Njemačkoj tokom ljetnjeg raspusta ove godine će dobiti 72 studenta iz Republike Srpske, dok će iz cijele BiH u ovu zapadnu zemlju otputovati 206 budućih akademskih građana.

Priliku da odradi ferijalnu praksu u Njemačkoj iz RS će dobiti 35 studenata Univerziteta u Banjaluci, 28 studenata Univerziteta u Istočnom Sarajevu, te devet studenata sa ostalih visokoškolskih ustanova iz Srpske. Ovi podaci su navedeni u spiskovima studenata koje je objavila Agencija za rad i zapošljavanje BiH poslije obavljene selekcije prijava pristiglih na adresu ove institucije.

– Prijave studenata iz RS, FBiH i Brčko distrikta proslijeđene su u Centralnu službu za posredovanje u zapošljavanju stručne radne snage iz inostranstva Savezne agencije za rad Njemačke i radne ponude poslodavaca studenti mogu očekivati tek od aprila – navedeno je u obavještenju Agencije.

Oni su istakli da će Savezna agencija za rad Njemačke pokušati da nađe ferijalni posao svim studentima iz BiH. Među kriterijumima koji su primjenjivani prilikom izbora kandidata navodili su i to da studenti treba da budu spremni da rade u Njemačkoj najmanje dva mjeseca. Prednost je data onima koji dosad nisu učestvovali u ovom programu ili su ranijih godina dostavljali prijave za učešće, ali nisu dobili radne ponude. U obzir je uzet i nivo znanja njemačkog jezika.

(Glas)