Vijesti 24.10.2015.

Radnica “Boksita”: Direktor me poligrafisao, pa pretukao

ČITANJE: 3 minute
Rajko_Dukic
Rajko Dukić, direktor kompanije Boksit iz Milića, sinoć me brutalno pretukao, davio i čupao za kosu, tvrdi radnica te kompanije Jelena Simić. Baš kao što je Atvbl.com juče objavio, Dukić je 25 radnika “Boksita” poslao na poligraf, jer je posumnjao u njihovo povjerenje.

Jelena Simić za ATV priča da se sve dešavalo sinoć, ne u prostorijama firme, nego u jednom motelu u Milićima. Nakon što je pala na poligrafu, odvedena je u jednu od soba motela gdje ju je čekao direktor Rajko Dukić. Tu je, priča Jelena, počeo pravi pakao.

– Ustao je, počeo je da me tuče, da me šamara, čupa za kosu. Rekao je da ja šaljem informacije Vasiljeviću, da je poligraf sve pokazao. Vrijeđao me, psovao mi majku, oca. Rekao je da će me istjerati sa posla. Stan sam inače uzela na otplatu preko Boksita, da će mi uzeti i stan – priča Jelena Simić, radnik “Boksita” iz Milića.

Jelena Simić kaže da je slučaj prijavila policiji. Trenutno je van kuće zbog, kako kaže, lične bezbjednosti. Tvrdi da je direktor Boksita na poligraf poslao one radnike za koje sumnja da informacije o firmi šalju izvjesnom Slobodanu Vasiljeviću iz Vlasenice, koji o Rajku Dukiću danima piše na svom fejzbuk profilu. Kaže da nema nikakve veze sa Vasiljevićem. Vasiljević za našu televiziju kaže da o teroru u Milićima, kako ga naziva, ali i Dukićevom kriminalu duže vrijeme piše na svom fejzbuk profilu. Tvrdi da je sve istina, pa i ono što se sinoć desilo u jednom od motela u Milićima. Kaže da ima i dodatne informacije.

– Skandalozna je i sama činjenica da je komandir policijske stanice Milići Slavko Bošković cijelo vrijeme bio prisutan tokom testiranja kao i to da niko od testiranih nije potpisao saglasnost bez kojih testiranje ne smije vršiti ni ovlašćeno službeno lice MUP-a – istakao je Slobodan Vasiljević iz Vlasenice.

U policijskoj stanici u Milićima javio nam se dežurni policajac koji je nedavno preuzeo smjenu tako da nije imao više informacija. U Centru javne bezbjednosti Bijeljina u čijoj nadležnosti je policijska stanica u Milićima, tvrde da su zaprimili prijavu i proslijedili je nadležnom tužilaštvu. Demantuju tvrdnje da je komandir stanice bio prisutan na poligrafskom ispitivanju.

– Lice sa inicijalima J.S. Upućeno je na medicinske preglede u Dom zdravlja u Milićima gdje je ustanovljeno da je ista zadobila lakše tjelesne povrede. O svemu ovome obavješteno je i nadležno tužilaštvo koje je naložilo da se protiv lica R.D. dostavi izvještaj o krivičnom djelu laka tjelesna povreda – izjavila je Aleksandra Simojlović, portparol CJB Bijeljina.

Dva broja telefona Rajka Dukića, koja je donedavno koristio, isključena su. Dukić je odranije zanimljiv medijima po svom nesvakidašnjem obraćanju javnosti ali i radnicima “Boksita”, jer je službenu stranicu svoje firme često koristio kao blog, objavljujući pjesme i komentarišući aktuelnu situaciju u Milićima. Radnici su dužni da pročitaju svje Dukićeve knjige, a navodno su bili i na provjeri znanja o onome što su pročitali.

(ATV)