Vijesti 14.05.2020.

RADNICA VRTIĆA U SRBIJI: Primila sam samo jedno dijete, ne znam kako sam se zarazila

ČITANJE: 2 minute

Sestra na preventivi u Predškolskoj upravi u Vlasotincu, koja je tek kada je došla na posao saznala da je zaražena korona virusom, kaže da je primila samo jedno dijete i roditelja, od kojeg je uzela neophodnu dokumentaciju, pišu Novosti. 

Ona je, navodno, dok nije saznala da je pozitivna na koronu na poslu je provela svega 15 minuta, prije nego što su joj javili rezultat testa.

I dalje nema nikakve simptome i nalazi se u kovid-bolnici u Leskovcu. Bila je testirana minule subote, sa još 43 kolega, ali je pometnja nastala zato što su im rezultati testiranja saopšteni tek kada su došli na posao.

– Sa kolegama sam prethodne dvije nedjelje radila na sređivanju vrtića i pripremama za povratak djece. Svi sa kojima sam radila i bila u kontaktu su negativni, jer smo poštovali mjere zaštite. Niko u mojoj porodici nije bio pozitivan, tako da ne znam kako sam se zarazila – priča ova žena, kojoj nije otkriven identitet za Novosti.

Navodi da je potresena prozivkama da je ugrozila zdravlje djece.

– Imala sam skafander, masku, vizir, rukavice i primila sam samo jedno dijete, odnosno dijete i roditelja koji mi je predao predviđenu dokumentaciju. Koleginice na ulazu su im beskontaktnim toplomjerom izmjerile temperaturu, tako da ja nisam imala nikakav dodir s njima. Kada su mi javili da sam pozitivna otišla sam kući, izolovala se i čekala da dođe Hitna pomoć, koja me je odvezla za Leskovac. Nemam nikakvu terapiju jer su mi svi nalazi dobri, jedino pijem vitamine – kaže ona i dodaje da su koleginice odmah dezinfikovale čitav prostor i da je vrtić nastavio sa radom.

Direktorka PU Snežana Filipović, rekla je da su djeca koja su u ponedjeljak krenula u vrtić nastavila su da dolaze. U međuvremenu je, kaže, testirano svih 90 zaposlenih.

(Srpskainfo)