Vijesti 19.11.2016.

Radnici “Čistoće” obilaze kuće i poslovne prostore

ČITANJE: 2 minute

“Čistoća” posljednjih dana radnike šalje u obilazak stanova i poslovnih prostora u Banjaluci, gdje od zakupaca i podstanara traže dokumenta o zakupu i potvrdu da redovno plaćaju odvoz smeća.

Razlog za ove posjete je, kako tvrde, činjenica da pojedini građani umanjuju kvadraturu prostora i stanova kako bi manje plaćali njihovu uslugu. Narednih dana će snimati stanje, tvrde, kako bi uveli red.

Banjalučaninu Mladenu Đukiću radnici “Čistoće” su došli u srijedu, u poslovni prostor koji je zakupio prije nekoliko mjeseci. Kako tvrdi, od njega su tražili da vide ugovor o zakupu, podatak koliko plaća uslugu odvoza smeća, ali i podatke o firmi.

– Naravno da nisam uradio ništa od toga što je mladić od mene tražio, čak sam posumnjao da je prevarant, jer nije imao akreditaciju preduzeća. Vlasnik prostora tvrdi da redovno plaća odvoz smeća, jer je po dogovoru to njegova obaveza, i ne želim da plaćam duple račune – rekao je Đukić.

Dodaje i da mu je djelovalo kao da radnik blefira, ne bi li ga prevario da plati već izmiren račun za odvoz smeća.

U “Čistoći” tvrde da nikakva prevara nije u pitanju, nego provjera ugovora. Kažu da su im vlasnici stanova, kuća i poslovnih prostora ranije dostavljali lažne podatke.

Ističe da pojedini vlasnici kuća odvoz smeća plaćaju samo za dio objekta, iako su u međuvremenu opremili i više spratove, izdaju ih i imaju obavezu da plaćaju i za te dodatne kvadrate, što njihovi radnici sada provjeravaju.

Samo mjerimo kvadraturu

Aleksandar Bajić je rekao da se za jedan poslovni prostor nikada nisu plaćali dupli računi, pa neće ni ubuduće, te da građani nemaju razloga za brigu. Apelovao je da dozvole njihovim radnicima da uđu i izmjere korisni prostor i tako provjere da li se podaci u ugovorima slažu sa stvarnim stanjem.

(EuroBlic)