Vijesti 13.03.2017.

Radnici CSR Banjaluka traže smjenu Vere Sladojević: “Usvajanje Svjetlane i Severina samo je jedna u nizu teških zloupotreba direktorke“

ČITANJE: 3 minute

Radnici Centra za socijalni rad Banjaluka, zbog nezakonitosti koje, kako navode, sprovodi direktorka ovog centra, Vera Sladojević, traže da se ona pod hitno razriješi dužnosti, kao i da se u što kraćem roku imenuje novi direktor banjalučkog CSR.

U otvorenom pismu, koje su nezadovoljni radnici dostavili Gradskoj upravi Banjaluka, stoji i da traže da se Veri Sladojević ne dozvoli „politička akrobatika“, koja bi je postavila na bilo kakvu rukovodeću poziciju, te da se dalje u skladu sa zakonom, utvrđuje njena odgovornost, odnosno krivica.

Napominju da je predmet usvajanja Blagojević Svjetlane i Severina, koji je proteklih dana praćen u medijima, samo jedan u dugačkom nizu drugih jednako teških ili još težih zloupotreba Vere Sladojević, malverzacija i nesavjesnog postupanja.

Zbog neprikladnog ponašanja nadležnih i odgovornih, stručni radnici CSR Banjaluka, kako navode u otvorenom pismu, se primoravaju da „zakon uzmu u svoje ruke“ i sredstvima štrajka i protesta privremeno obustave proces rada u ovom centru.

– Stručni radnici neće pristati, niti će tolerisati njenu dalju vladavinu, posebno ne na način da se neko od njenih poslušnika i lojalnika, iz partije DNS, imenuje na mjesto direktora s ciljem da bude njena produžena ruka – stoji u otvorenom pismu radnika Centra za socijalni rad Banjaluke.

Dodaju da su se na ovaj korak odlučili jer ih političari ne žele ili ne mogu čuti u normalnoj komunikaciji. Do sada, kažu, niko nije reagovao na njihovo nezadovoljstvo. Kao direktno odgovorne za situaciju u kojoj se nalaze, radnici CSR Banjaluka spominju Grad Banjaluku, gradonačelnika Igora Radojičića, te odbornike Skupštine grada koji su je na ovu funkciju imenovani 2015. god.

– Tada je Vera Sladojević, uz razne političke intervencije i malverzacije, uz brojne zloupotrebe, došla na radno mjesto direktora JU Centra za socijalni rad Banjaluka. Tada je odnosno više od 70 radnika uputilo peticiju svim nadležnim institucijama u gradu, molbu i apel da se spriječi njeno imenovanje, poznavajući o kakvoj konfliktnoj i psihopatskoj ličnosti se radi, onoj koja će uništavati i svoje radnike i stranke, sprovodeći svoju nerazumnu volju. Nažalost, sada poslije dvije godine, ogromna šteta je već napravljena – stoji u pismu nezadovoljnih radnika gradskog CSR.

Dodaju da četiri tužioca Okružnog tužilaštva u Banjaluci sprovode istražne radnje, a kao osnov postupanja imaju brojne krivične prijave koje su podnesene protiv Sladojevićeve. Službena lica MUP RS i CJB saslušavaju svjedoke i prikuplja materijalne dokaze, koji su brojni!

– Ona se sumnjiči da je počinila krivično djelo zloupotrebe službenog položaja i prekoračenje službenih ovlaštenja, a sa ovim su upoznati i gradski oci, koji i ne preuzimaju odgovornost niti preduzimaju zakonom propisane mjere. Čini se da indirektno podržavaju kriminalne načine i metode rada Vere Sladojević! Zaboravljaju da ih to čini njenim direktnim saučesnicima. Umjesto da suspendiju Veru Sladojević i da joj zabrane obavljanje dužnosti direktora, kako čujemo, imaju namjeru da je razriješe dužnosti direktora, te je postave na mjesto zamjenika direktora, čime bi joj bilo omogućeno da dalje sprovodi svoje nezakonite radnje. Prostim rječnikom rečeno, ona bi bila nagrađena za počinjene nezakonitosti. Zbog toga se nameće pitanje da li nam to gradski oci šalju poruku: „Radi kako hoćeš i šta hoćeš – bićeš nagrađen“ – stoji u otvorenom pismu radnika banjalučkog CSR.

(EuroBlic)