Vijesti 21.03.2021.

RADNICI KOVID ODJELJENJA UKC-a: Sve koji bi na protest zbog mjera pozivamo da volontiraju kod nas

ČITANJE: 1 minuta

Zdravstveni radnici pozivaju sve koji su protiv epidemioloških mjera da dođu od sutra da volontiraju u zdravstvenim ustanovama. Njihovo obraćanje prenosimo u cijelosti:

Poštovani,

Mi, zdravstveni radnici covid odjeljenja UKC RS razočarani smo najavom protesta, planiranih za sutra u 12 časova, povodom najnovijih mjera republičkog štaba za vanredne situacije. Mi smatramo da su te mjere opravdane, a iste se primjenjuju u svim zemljama u regionu. Zdravstveni sistem je na ivici pucanja i ako svi zajedno ne budemo poštovali mjere nećemo imati više mjesta u bolnicama za prijem novih pacijenata.

U proteklom periodu ste imali dovoljno vremena da uredite svoju djelatnost u okviru epidemioloških mjera, te ne bi bilo potrebe za restriktivnijim mjerama. Često smo bili u iskušenju da u mantilima dođemo protestovati pred vašim objektima u kojima su kršene mjere (žurke u kafićima, gosti bez maski, nedržanje distance i sl.), ali nismo imali vremena jer smo radili, morali smo spasavati živote.

Pozivamo vas da se umjesto planiranog okupljanja sutra u 12 časova pridružite nama i pomognete u zbrinjavanju sve većeg broja pacijenata oboljelih od covid 19. Skrećemo vam pažnju da bi okupljanje bilo kršenje još jedne mjere, a to je zabrana okupljanja koja je na snazi u Banjaluci.

Dođite na Paprikovac jer ima posla za higijeničare, nosače, radnike za dezinfekciji prostora i druge volontere. Budite strpljivi kako bi opet svi zajedno mogli da uživamo u kafi, piću i razgovoru.

Vidimo se.

S poštovanjem,

Radnici covid odjeljenja UKC RS

Oznake: UKC RS