Biznis 07.03.2017.

Radnici “Krajina osiguranja” žele novi Upravni odbor

ČITANJE: 1 minuta

Sindikat i radnici “Krajina osiguranja” su juče hitno održali sastanak radi daljeg poslovanja preduzeća, koje je, kako navode u saopštenju iz ove kompanije, ugroženo nezakonitim odlukama Upravnog odbora na čelu sa predsjednikom Navin Agarvalom i članom UO Mladenom Jovanovićem.

Iz sindikata napominju da se protiv Agarvala i Jovanovića vodi krivični postupak pred sudom za zloupotrebu službenog položaja.

“Krajina osiguranje” a.d. se nalazi bez direktora jer je Branislav Vlačo podnio ostavku dana 28.02.2017. godine.

Radnici su nastavili da obavljaju svoje radne zadatke i bore se više od godinu dana da sačuvaju opstanak akcionarskog društva, a do sada im nisu isplaćene četiri plate i ostale naknade, što je utvrdio i inspektor rada.

Takođe, radnici “Krajina osiguranja” Banja Luka su danas održali hitno sastanak sa većinskim pojedinačnim akcionarem, Investiciono-razvojnom bankom RS, radi podnošenja urgencije nadležnom sudu o sazivanju vanredne sjednice Skupštine akcionara, na kojoj se treba razriješiti stari i imenovati novi Upravni odbor koji će u skladu sa svojim ovlašćenjima imenovati novog direktora Društva.

Sindikat i radnici “Krajina osiguranja” mole sve nadležne institucije da se aktivno uključe u efikasno rješavanje problema ovog Društva, zaključuje se u saopštenju.

(ATV)