Vijesti 06.05.2016.

Radno vrijeme trgovina u ponedjeljak, 9. maja

ČITANJE: 2 minute
Walkway_in_Banja_Luka
Na dan republičkog praznika – Dan pobjede nad fašizmom, u ponedjeljak 9. maja, mimo Odluke o određivanju radnog vremena pravnim licima i preduzetnicima koji obavljaju trgovinsku, zanatsku i uslužnu djelatnost na području grada Banjealuke, u vremenu od 7.00 do 12.00 časova, mogu da rade i:

-trgovinski objekti pravnih lica i preduzetnika u kojima se obavlja trgovina na malo prehrambenim i neprehrambenim proizvodima (djelatnost prodavnica mješovite robe);
-prodajni objekti koji se bave trgovinom na malo mesom i ribom;
-prodajni objekti u kojima se obavlja trgovina na malo cvijećem (cvjećare).
Ovo je u skladu sa zaključkom gradonačelnika Banjaluke Slobodana Gavranovića, kojim se daje mogućnost rada na dan republičkog praznika – 9. maja.

Inače, 9. maja u skladu sa Odlukom o određivanju radnog vremena pravnim licima i preduzetnicima koji obavljaju trgovinsku, zanatsku i uslužnu djelatnost na području grada Banje Luke rade:
-u vremenu od 00.00 do 24.00 časa pravnih lica i preduzetnika koji obavljaju djelatnost proizvodnje hljeba, peciva, svježe tjestenine i kolača, i prodaja istih; trgovinski objekti tipa „dragstor“ i trgovinski objekti u autobuskim i željezničkim stanicama i na benzinskim pumpnim stanicama;
– u vremenu od 8.00 do 21.00 čas – trgovine na malo pogrebnom opremom.

Ugostiteljska djelatnost
Prema Odluci o određivanju radnog vremena ugostiteljskim objektima na području grada Banje Luke svi ugostiteljski objekti koji se nalaze izvan stambeno-poslovnih objekata kolektivnog stanovanja 9. maja mogu da rade:
– Restorani, ugostiteljski objekti za ishranu i piće, i ugostiteljski objekti za piće – u vremenu od 07 do 23 časa;
– Ugostiteljski objekti smješteni izvan stambeno-poslovnih objekata kolektivnog stanovanja kojima je dodijeljen znak kvaliteta „Zlatna kašika” – u vremenu od 07 do 24 časa;
– Disko-barovi, disko-klubovi (diskoteke), barovi i noćni barovi – u vremenu od 19 do 02 časa.
Radno vrijeme ostalih ugostiteljskih objekata na području grada Banjealuke se ne mijenja.

Poslodavci su radnicima, koji budu radili na dan republičkog praznika, dužni da omoguće ostvarivanje prava u skladu sa zakonskim propisima o radu.

(Banjaluka.rs.ba)