Vijesti 31.12.2020.

Radno vrijeme za praznike u Banjaluci

ČITANJE: 1 minuta

U Banjaluci je sutra neradni dan zbog obilježavanja Nove godine, ali je pekarama, dragstorima i trgovinskim objektima u autobuskim i željezničkim stanicama, kao i na benzinskim stanicama, dozvoljen rad 24 časa, saopšteno je iz Gradske uprave.

Iz Gradske uprave navode da će od 8.00 do 21.00 čas moći da rade trgovine na malo pogrebnom opremom.

Svi oni mogu da rade i u subotu, 2. januara, drugog dana republičkog praznika od 8.00 do 16.00 časova, kao i pravna lica i preduzetnici koji obavljaju trgovinsku, zanatsku i uslužnu djelatnost, te trgovački centri kojima je rad dozvoljen od 8.00 do 22.00 časa.

Shodno zaključcima Republičkog štaba za vanredne situacije, od 21. decembra do 15. januara ograničava se radno vrijeme svim ugostiteljskim objektima i priređivačima igara na sreću na period od 6.00 do 22.00 časa.

Dragstori mogu raditi od 22.00 do 6.00 časova ujutro isključivo putem šalterske prodaje, uz zabranu prodaje alkoholnih pića u ovom periodu.

Za vrijeme novogodišnjih praznika dežurna apoteka biće “1. maj” u Ulici Milana Tepića, a gradski i prigradski prevoz voziće putnike po prazničnom režimu, odnosno isto kao i nedjeljom.

Gradska tržnica neće raditi sutra, dok će u subotu, 2. januara, raditi od 7.00 do 14.00 časova.

Sutra će neradni dan biti i za Gradsku upravu iz koje podsjećaju da je zakonom precizirano da u dane republičkog praznika ne rade republički organi i organizacije, organi jedinica lokalne samouprave, preduzeća, ustanove i druge organizacije i lica koja profesionalno obavljaju uslužne i proizvodne djelatnosti.

(Srna)