Politika 16.06.2016.

Radojičić: Ako postanem gradonačelnik, uvešću inovacije

ČITANJE: 2 minute

Kandidat SNSD-a za gradonačelnika Banjaluke Igor Radojičić izjavio je da će, ako postane gradonačelnik, uvesti inovacije i reorganizacije u javnom sektoru gradske uprave i lokalnim preduzećima i ustanovama.

“Neki će biti reorganizovani, neki spojeni, a neki ukinuti u Gradskoj upravi. Savremeni menadžment podrazumijeva dosta malih fleksibilnih cjelina. Gradska uprava mora da reaguje brzo, odgovara efikasno, mora postojati registar predmeta sa učinkom svakog činovnika, odnosno onog ko radi na određenim predmetima”, rekao je Radojičić za RTRS.

Radojičić ističe da grad mora da dobije glavnog arhitektu, ali i osobu zaduženu za zelenilo, parkove, za “ono što građani traže”. On je rekao da je podršku za kandidaturu za gradonačelnika dobio, kako od građana, tako i od rukovodstva stranke.

“Drago mi je da imam punu podršku predsjednika SNSD-a Milorada Dodika i stranke. Očekujem i podršku koalicionih partija, a izuzetno je važno da je takva podrška i među članovima SNSD-a”, rekao je Radojičić.

On je podsjetio da SNSD, DNS i SP već nekoliko mandata sarađuju u lokalnoj vlasti u Banjaluci, ali ima problema u drugim opštinama, što se reflektuje na njihove ukupne koalicione odnose, ali i sam grad Banjaluku.

“Imamo jako dobru komunikaciju i saradnju sa gradskim odborima DNS-a i SP. Očekujem da ćemo imati i definitivno njihovu odluku o podršci, odnosno da ću biti zajednički kandidat sve tri ove stranke”, rekao je Radojičić.

On je istakao da gradonačelnika Banjaluke vidi kao nekoga ko daje inicijativu, diktira tempo, ima viziju za više mandatnih perioda, ko će davati strateške pravce razvoja i rješavati tekuće probleme.

“Vjerujem da ću, zajedno sa velikim potencijalom koji SNSD ima u Banjaluci, sa koalicionim partnerima, ali i drugim građanima koje smo spremni angažovati u ovome, moći odraditi sve operativne zadatke i diktirati neki pravac i tempo razvoja grada u narednom periodu”, rekao je Radojičić.

On je za protivkandidata opozicije Dragana Čavića rekao da će on možda biti i jedini kandidati za gradonačelnika Banjaluke, i da će imati vrlo dinamičnu razmjenu mišljenja.

“Gospodin Čavić je vrlo agilan opozicioni poslanik i znamo se nekada i slagati u mišljenjima. Imali smo slična mišljenja o javnim finansijama, ali ima i stvari u kojima se duboko ne slažemo – njegov pogled da je sve crno nije dobar i treba nam više mira, dogovora i sloge umjesto dubokih političkih podjela”, rekao je Radojičić.

On je najavio da će naredne sedmice biti poznata i lista SNSD-a za odbornike u Banjaluci.

(SRNA)