Politika 10.11.2016.

Radojičić: “Akvana” i “Toplana” prve na tapetu

ČITANJE: 2 minute

U fotelju gradonačelnika Banjaluke juče je sjeo Igor Radojičić, ali, bez prisustva kamera. Sa Slobodanom Gavranovićem je, kaže, u prijateljskim odnosima, a dojučerašnji prvi čovjek grada ostavio je dosta posla.

Radojičić za ATV kaže da je već počeo da radi. Uskoro će se na dnevnom redu pred odbornicima naći gradski budžet, a poslije toga ide i nova sistematizacija.

“Tako da smo jutros samo nastavili razgovor o moru lokalnih pitanja, većih i manjih, formalno izvršili primopredaju. Na stolu imam jedno dvadeset registratora, punih akata, tako da u naredne četiri godine imam šta da čitam. Razgovarali smo o svemu, od ‘Toplane’, pa do pojedinačnih predmeta, problema u pojedinačnim odjeljenjima i odsjecima”, rekao je Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke.

Ako će u organizaciji gradske vlasti biti novina, u preduzećima, bar u ljudstvu, sve ostaje po starom. Direktorske fotelje zadržaće stranke koje su ih do sada imale. SNSD-u ostaje “Akvana”, “Vodovod” i “Toplana”. Iako novi gradonačelnik nije zadovoljan radom direktora “Toplane”, Miće Milovanovića, kaže da će on za sada ostati na toj poziciji kao vršilac dužnosti. Ni u DNS-u neće biti kadrovskih promjena u gradskim institucijama.

“Preduzeća koja smo inače imali, kadrove koji su odgovarali zadatku, ostaće u nadležnosti DNS-a. DEPOT, Centar za socijali rad i Turistička organizacija”, rekao je Budimir Balaban, predsjednik Skupštine grada Banjaluka.

DNS-u ostaju Novo Grujić u DEPOT-u, Vera Sladojević u Centru za socijalni rad i Ostoja Barašin u gradskoj Turističkoj organizaciji. Socijalisti zadržavaju Centar za predškolsko vaspitanje, i Gradsko groblje.

“Za kompenzaciju, umjesto jednog izvršnog direktora bi bila dva. Normalno, shodno procentu učešća u većini, mi ćemo dobiti jedan broj članova upravnih i nadzornih odbora”, rekao je Radenko Komljenović, predsjednik Gradskog odbora Socijalističke partije u Banjaluci.

Iako je mandat direktora Gradske razvojne agencije takođe na polovini, kao većini starih-novih direktora, šuška se da bi mogao da ga zamjeni Mario Milanović iz Ujedinjene Srpske. Radojičić kaže da su prve na tapetu “Akvana” i “Toplana”, gdje će, zbog milionskih gubitaka poslovanje hitno morati da se mijenja. Da li sa starim ili nekim novim rukovodstvom, nije precizirao.

(ATV)