Politika 08.08.2016.

Radojičić: Banjalučani, dajte sugestije na moj program!

ČITANJE: 2 minute

Kandidat SNSD-a za gradonačelnika Banjaluke Igor Radojičić izjavio je da je njegov izborni program, koji je predstavio proteklog vikenda, i dalje otvoren za sve sugestije građana, ali i da se nada dobroj saradnji sa opozicijom ako se ispostavi da i oni imaju slične prijedloge.

Govoreći o predstojećim lokalnim izborima, Radojičić je za RTRS rekao da je u svom izbornom programu, sastavljenom uz podršku stručnih ljudi SNSD-a, ali slušajući savjete i želje građana, ponudio rješenja za probleme građana.

On je najavio da će fokus njegovog rada biti na stvaranju uslova za otvaranje novih, kvalitetnih proizvodnih pogona. Prema njegovim riječima, zbog toga je Banjaluci neophodna reorganizacija Gradske uprave kako bi grad dobio brzu i efikasnu administraciju.

U svom programu pod nazivom “Banjaluka 2025” Radojičić je predvidio i uvođenje gradskog arhitekte i pejzažnog arhitekte, ali i prijedlog za saniranje duga. On je naglasio da je, iako program obuhvata dva mandata, zapravo riječ o dugoročnom programu.

Komentarišući optužbe PDP-a za krađu izbornog programa, Radojičić je rekao da bi bilo dobro ako PDP ima program.

“Ja ga nisam vidio. Nema ga ni na internetu, pokušao sam ga naći, ali nema ga. To je onda ilegalan program. Program koji nije dostupan građanima”, poručio je Radojičić.

On je ponovio da je njegov program rezultat volje građana.

“Mnogo građana je dolazilo sa prijedlozima i problemima i tako je došlo do cjeline ovog programa. On je i dalje otvoren za sve ono što budemo dobijali na terenu u naredna dva mjeseca”, rekao je Radojičić, dodajući da se nada dobroj saradnji sa opozicijom, ukoliko se ispostavi da i njihovi predstavnici imaju slične prijedloge.

Komentarišući optužbe NDP-a, koji je upitao šta je to SNSD radio proteklih 20 godina na vlasti kada i dalje postoje problemi koji se moraju ispravljati, Radojičić je istakao da “u kući dobrog domaćina uvijek ima šta da se radi”.

“Očekujem da u narednih nekoliko sedmica budem najgori i najcrnji. Veliki dio kampanje opozicija fokusira na ličnost i na diskreditaciju i diskvalifikaciju. Kopa se po ličnom, ne daju se odgovori na Toplanu, na zelenilo, na Vodovod u Borkovićima, na kanalizaciju u Česmi, odnosno Kumsalama već se traže prabake. To je strategija izbornih štabova koja je takva kakva je, i nadam se da će i građani to prepoznati”, istakao je Radojičić.

(Banjaluka.net)