Vijesti 07.03.2017.

Radojičić: Banjaluka mora biti prepoznata i kao studentski grad

ČITANJE: 1 minuta

Gradonačelnik Banjaluke, Igor Radojičić rekao je danas tokom sastanka sa rektorom banjalučkog Univerziteta Milanom Matarugom da Banjaluka mora biti prepoznata i kao studentski grad.

Radojičić je na sastanku, kojem su prisustvovali predstavnici Unije studenata i Studentskog parlamenta, pozdravio namjeru predstavnika studentskih organizacija da od 17. do 28. aprila organizuju veliku studentsku manifestaciju “Dani studenata na Univerzitetu Banjaluka”.

Iz banjalučke gradske uprave saopšteno je da je Radojičić istakao da će gradske vlasti pružiti svu potrebnu logističku podršku ovoj manifestaciji.

Na sastanku je bilo riječi i o mogućnostima da se neke od planiranih aktivnosti realiziju i u okviru manifestacija povodom Dana grada, koje će biti održane od 18. do 23. aprila.

Radojičić je danas razgovarao i sa zamjenikom ambasadora Kine u BiH Zu Jan, koju je upoznao sa onim što je do sada uradila novoformirana gradska administracija.

Na sastanku je Radojičić informisao zamjenika kineskog ambasadora o najvažnijim projektima u gradu, kao što su restrukturisanje preduzeća “Toplana” i refinansiranje gradskog duga, te o mogućnostima saradnje sa potencijalnim kineskim investitorima.

Sagovornici su razgovarali i o projektima komunalne infrastrukture u gradu.

Zu Jan je ocijenila da je u posljednje vrijeme primijetna nova pozitivna klima u gradu, te da se grad otvara prema svijetu i da nova administracija radi u korist građana.

(Agencije)