RADOJIČIĆ: Bez prisustva u medijima nema bavljenja politikom

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić izjavio je da bez prisustva u medijima nema bavljenja politikom.


“Politika je blisko vezana sa medijima i nema bavljenja politikom u savremeno vrijeme bez prisustva u medijima, bez odnosa sa sredstvima za informisanje”, rekao je Radojičić, koji je danas u Banjaluci učestvovao u panel diskusiji Akademije za političke lidere o odnosima politike i medija.

On je dodao da tu spadaju i moderna sredstva informisanja, poput društvenih mreža na kojima nisu potrebni posrednici, već se individualno uređuju.

Radojičić je ocijenio da su politička i medijska scena na ovim prostorima dosta podijeljene.

“Koliko god, čak i korektni bili, od uređivačke politike dosta zavisi šta će prenijeti… Ako je negativno nastrojen, imaće negativ prilog, ako je pozitivno nastrojen, imaće pozitivan prilog, to je još jedna od realnosti”, rekao je Radojičić.

Na pitanje koji bi bio glavni savjet mladim polaznicima Akademije za političke lidere, Radojičić je, kroz šalu, rekao da se sa novinarima ne treba svađati.

“Uvijek mi je zadovoljstvo da mladim ljudima koji su ušli u političke vode prenesem neka svoja iskustva, jer svi oni sigurno imaju dosta ambicija i entuzijazma, a dobro im dođe svaki savjet od nas koji smo već dugo u tom poslu”, dodao je Radojičić.

Akadmiju je organizovao Institut “Perpetum mobile”, čiji je direktor Ilija Trninić podsjetio da 12. generacija Akademije za političke lidere u BiH ima 20 polaznika koji dolaze iz 13 političkih partija i 14 gradova iz BiH.

On je poručio da je Akademija otvorena za sve političke partije i mlade ljude koji su zainteresovani da uče o različitim vještinama i znanjima iz oblasti političkog života i rada.

Trninić je objasnio da se prvi modul, od ukupno četiri, odnosi na obradu tema zagovaranje, mediji i liderstvo.

Prema njegovim riječima, tokom ostalih modula kasnije će se govoriti i o ljudskim pravima, evro integracijama i drugim modalitetima kao što su izborne kampanje, na koji način se usavršiti i predstaviti, te kako da na najbolji način zastupaju interese mladih u okviru svoje političke partije.

Akademija za političke lidere/ke u BiH je jednogodišnji program obuke koji Institut “Perpetum mobile” iz Banjaluke provodi od 2007. godine.

(atv)

VIŠKOVIĆ: Evropski brendovi sve više zainteresovani za otvaranje fabrika u Srpskoj

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković ocijenio je da je Vlada u prvoj godini mandata imala dobre rezultate što potvrđuju i podaci o najvećem broju zaposlenih od nastanka Republike, rastu prosječne plate koja je prvi put izjednačena sa zaradom u Federaciji BiH, većoj pokrivenosti uvoza izvozom i povećanju budžeta koje je omogućilo rast plata, penzija

Servisne informacije za 15. decembar

Servisne informacije za subotu, 14. decembar 2019. godine: Policijska uprava Prema podacima sa kojima raspolaže ovo Područno odjeljenje za posljednja 24 časa u Banjaluci se dogodilo jedno krivično djelo, a javni red i mir je narušen dva puta. Dogodilo se 10 saobraćajnih nezgoda u kojima su tri lica lakše povrijeđena. Služba hitne pomoći U službi