Vijesti 08.03.2017.

Radojičić: Bujični potoci i oborinske vode napravili probleme u više naselja

ČITANJE: 1 minuta

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić izjavio je jutros u Dragočaju da je situacija s vodotokovima na području grada u potpunosti pod kontrolom i da gradske službe intervenišu u svim naseljima u kojima je došlo do problema usljed naglog rasta vodostaja i izlijevanja oborinskih voda.

Prlikom jutrošnjeg obilaska terena, Radojičić je rekao da je od jutros evidentiran pad vodostaja Vrbasa i Vrbanje, ali da problem i dalje predstavljaju bujični potoci i oborinske vode koji su napravili probleme u više gradskih naselja.

-Sve nadležne gradske službe su na terenu bile cijelu proteklu noć, prateći stanje i pravovremeno reagujući u naseljima u kojima su evidentirani problemi zbog oborinskih i podzemnih voda. Situacija je pod kontrolom, a gradske službe intervenišu tamo gdje je to potrebno – tvrdi Radojičić.

Ukazao je da veliki problem predstavljaju začepljeni odvodni kanali, koji su, zbog nakupljanja odbačenog smeća, napravili vještačke prepreke u manjim vodotokovima, koji su se usljed toga izlijevali.

vrbas4

– Što se tiče trenutne situacije u Dragočaju, konkretno treba intervenisati na mostu preko rječice Dragočaj, koji predstavlja usko grlo. Pored toga, probleme s oborinskim vodama i klizištima evidentirali smo na više lokacija u Česmi, Karanovcu, Motikama i Debeljacima. Na svim ovim lokacijama gradske službe saniraju štete i pokušavaju da spriječe da dođe do pogoršanja situacije. U svakom slučaju, nema nikakvog razloga za paniku jer je situacija pod kontrolom – rekao je Radojičić.

(Fena)