Vijesti 11.05.2018.

RADOJIČIĆ: Četvrti Banjalučki M:tel polumaraton može da počne

ČITANJE: 2 minute

Sve je spremno za 4. banjalučki M:tel polumaraton i ova manifestacija će vjerovatno biti najveći sportski događaj u Banjoj Luci u ovoj godini, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare u Gradskoj upravi.

Gradonačelnik Igor Radojičić, rekao je da je polumaraton veoma važan događaj u godini u kojoj Banja Luka nosi titulu Evropskog grada sporta.

– Očekujemo desetak hiljada učesnika i možemo reći da će ovogodišnji polumaraton po broju učesnika nadmašiti prošlogodišnji. Pozivam sve građane Banje Luke da podrže polumaraton, što kao učesnici što kao navijači. Takođe, molim i za strpljenje kada je riječ o saobraćaju. Sugerišem građanima da se informišu o obustavama i da u subotu manje koriste automobile, a da više budu pješaci – kazao je Radojičić i čestitao organizatorima na svemu što su do sada uradili.

Predsjednik Upravnog odbora Banjalučkog polumaratona Goran Ćorić, izjavio je da je riječ o velikom događaju u svakom smislu i da je sve spremno za početak. On je naglasio da je i u sportskom i u zabavnom dijelu sve pripremljeno, da će događaj i vizuelno biti lijep, sa lijepim scenografijama i kvalitetnim sadržajima.

Direktor trke Vladimir Selec, najavio je učešće elitnih trkača iz Kenije, ali i iz svih zemalja bivše Jugoslavije. On je naglasio da očekuje više od 10.000 učesnika koji će trčati glavnu polumaratonsku trku, štafetnu trku, trku zadovoljstva, školsku trku i bambini maraton.

– Ponosni smo na Banju Luku, zahvaljujem se i gradonačelniku koji je podržao trku. Ovo je festival trčanja i zdravog života, a Banja Luka je u tom segmentu daleko odmakla. Kada je riječ o sportskom dijelu, moram naglastiti da prvi put u okviru našeg polumaratona imamo i Prvenstvo Republike Srpske u polumaratonu – rekao je Selec.

Portparol Banjalučke pivare Milka Stanivuković, rekla je da je Nektar pivo sponzor trke zadovoljstva i da je polumaraton lijep načine da se naš grad promoviše u svijetu i predstavi u najboljem svjetlu. Ona je istakla da Banjalučka pivara nastoji da podrži sve događaje koji su od značaja za razvoj lokalne zajednice.

Kompletnu satnicu polumaratona koji se ove godine održava kao vikend festival pod nazivom „Vivia run&more weekend“, možete pogledati ovdje.

Obustave saobraćaja i izmijenjen režim gradskog saobraćaja pogledajte ovdje.