Vijesti 07.11.2018.

RADOJIČIĆ: Dvije trećine građana podržava aktivnosti Gradske uprave

ČITANJE: 2 minute

Rad gradonačelnika Igora Radojičića pozitivno je ocijenilo 71 odsto Banjalučana, dok dvije trećine naših sugrađana, takođe, podržava promjene u gradu koje se dešavaju u posljednje dvije godine, pokazalo je istraživanje javnog mnjenja, provedeno u povodu dvogodišnjice rada aktuelne gradske administracije.

Istraživanje je provela beogradska agencija „Stata RS“, a anketirano je 963 punoljetnih Banjalučana. Istraživanje je provedeno u periodu od 28. jula do 5. avgusta ove godine.

Prema rezultatima ovog istraživanja, koje je danas predstavio gradonačelnik Radojičić, najbolje ocjene građani su dali promjenama u saobraćajnoj infrastrukturi.

-Čak 21 odsto smatra da je izgradnja kružnih tokova najpozitivnija vidljiva promjena, a visoke ocjene anketiranih dobila je i akcija izgradnja dječijih igrališta u kojoj je do sada izgrađeno 19 igrališta, a do kraja godine se očekuju još dva – rekao je Radojičić.

Prema njegovim riječima, asfaltiranje i obnavljanje saobraćajnica, organizacija brojnih manifestacija i izgradnja „Eko toplane“ takođe su dobile značajnu podršku ispitanih građana.

Osvrćući se na period od preuzimanja mandata, Radojičić je naglasio da su protekle dvije godine bile „burne i intenzivne godine“ u kojima su realizovani brojni projekti.

– Od 88 ciljeva u programu „Banja Luka 2025. godina“ koji smo usvojili početkom mandata, realizovano je tačno četvrtina, odnosno 22. Još 39 se nalazi u različitim fazama realizacije. Dakle, ukupno je realizovano ili je u fazi relizacije 69 odsto desetogodišnjeg programa – kazao je Radojičić.

Kako je naglasio, na početku mandata pred Gradsku upravu je postavljeno 36 projektnih zadataka iz različitih oblasti, od kojih je u prve dvije godine njih 11 završeno, pri kraju realizacije je pet a još 17 je u različitim  fazama.

Radojičić je naglasio da je dugoročna vizija Banje Luke kao modernog, transformisanog i razvijenog grada, odnosno regionalnog centra u koji se dolazi i turistički, ali i da se investira.

-Cijenim da je Gradska uprava u protekle dvije godine uradila veoma mnogo na transformaciji grada, odnosno da smo realizovali većinu planiranih ciljeva. Naravno, realni život svaki dan donosi nove zadatke i prioritete, a nastojimo da i sa te strane operativno reagujemo na ono što građani traže od nas- zaključio je on.