Vijesti 24.05.2017.

Radojičić: Grad čini sve da obezbjedi uslove za fudbalske klubove

ČITANJE: 2 minute

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je da je finalna utakmica Kupa grada u fudbalu kruna vrlo uspješne sezone za učesnike finala “Borac” i “Krupu”.

Radojičić je nakon prijema za fudbalere “Borca” i “Krupe” rekao da mu je drago da su danas svi zajedno u Gradskoj upravi, te čestitao “Borcu” i “Krupi” na sjajnim rezultatima u protekloj sezoni.

“Prvi put, Banjaluka će od naredne sezone imati dva premijerligaša i to nas posebno raduje. Grad Banjaluka čini sve što može da obezbijedi adekvatne uslove za treniranje našim klubovima, a mislim da se izgradnja pomoćnog terena kod Gradskog stadiona pokazala kao pun pogodak”, naglasio je Radojičić.

Trener “Krupe” Slobodan Starčević rekao je da je radostan zbog uspjeha “Krupe” i “Borca” i zbog toga što će Banjaluka konačno imati dva kluba u najjačem rangu takmičenja, saopšteno je iz Gradske uprave.

“To je veliki dobitak za sve nas. Nije riječ samo o seniorskim ekipama, već i podmlatku. Oko 500 djece imaće razlog više da trenira i igra u jakoj konkurenciji”, naveo je Starčević i dodao da će “Krupa” u finalu nastupiti u najjačem sastavu, bez obzira na to što za vikend ima obaveze u Premijer ligi.

Šef struke “Borca” Vule Trivunović naglasio je da je sutrašnja utakmica idealna prilika za ovaj klub da vidi gdje se trenutno nalazi u odnosu na premijerligaše.

“Raduje me činjenica da je `Borac` još prije mjesec dana obezbijedio povratak u Premijer ligu, a drago mi je i da je kolega Starčević ostvario odlične rezultate sa `Krupom`. Vjerujem da će ovi uspjesi biti dodatni podstrek i jednima i drugim da dostojno iduće sezone reprezentujemo naš grad u Premijer ligi, te da jedni drugima budemo samo još veći motiv za bolje rezultate”, dodao je Trivunović.

Finalna utakmica Kupa grada biće odigrana 25. maja, na Gradskom stadionu. Ova utakmica se nalazi u programu obilježavanja slave grada – Spasovdana.

(Srna)