Vijesti 24.08.2016.

Radojičić i Amidžić školarcima olakšali povratak u klupe

ČITANJE: 2 minute

Mališane u Dječijem domu “Rada Vranješević” u Banjaluci juče su posjetili kandidat SNSD-DNS-SP za gradonačelnika Igor Radojičić i nosilac liste SNSD-a za Skupštinu grada Srđan Amidžić, te djecu koja će za nekoliko dana sjesti u školske klupe obradovali udžbenicima i školskim priborom.

Radojičić i Amidžić obišli su Dom i razgovarali sa upravom, a djeca su im za poklone zahvalila kratkim zabavnim programom.

Radojičić je rekao da je posjeta Domu dio redovnih aktivnosti Gradske organizacije SNSD-a.

– Školska godina počinje za desetak dana, pa je ovo prilika da pozovemo sve društveno odgovorne kompanije i ljude dobre volje da pomognu svima onima kojima je to potrebno da djecu na vrijeme spreme za školu. Ovo je dio aktivnosti koje mi sprovodimo na nivou gradske organizacije, pa pozivamo i druge političke partije da se aktiviraju u sve akcije vezane za djecu – rekao je Radojičić.

Zamjenik direktora Dječijeg doma “Rada Vranješević” Nenad Talić zahvalio je gostima i istakao da u Domu boravi 93 djece, a od toga 70 učenika osnovnih i srednjih škola.

– I prošle godine su nas pred početak škole posjetili poslanici i odbornici SNSD-a i donijeli neophodan školski pribor. Evo, i ove godine su mislili na nas i darovali nam ono najneophodnije za naše školarce. Nama mnogo znači svaki vid pažnje i zahvalni smo svima koji nas posjete i izlaze nam u susret – kazao je Talić.

On je u ime Dječijeg doma kandidatu za gradonačelnika Banjaluke uručio zahvalnicu.

Pomoć

Direktor Doma kazao je da su juče primili poziv i iz Kabineta predsjednika RS Milorada Dodika sa ponudom da pomognu štićenicima Doma.

– Vidjećemo da li djeci nedostaje, eventualno, još nešto od udžbenika ili drugog školskog materijala pa ćemo javiti Kabinetu predsjednika – rekao je Talić.

(Glas Srpske)