Politika 15.02.2017.

Radojičić i Đaković razgovarali o projektu “Crno vrelo”

ČITANJE: 1 minuta

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić razgovarao je juče sa gradonačelnikom Prijedora Milenkom Đakovićem o nastavku projekta vodosnadbijevanja “Crno vrelo”, koji bi trebao da obezbjedi snadbijevanje vodom za domaćinstva sa područja oba grada.

Radojičić je naglasio da su se stekli uslovi za nastavak ovog projekta, čija je dalja realizacija zaustavljena 2012. godine zbog nedostatka finansijskih sredstava.

On je istakao da bi Vlada RS do kraja ove godine trebala uplatiti gradu Banjaluci dva miliona KM za nastavak ovog projekta, koji je od izuzetnog značaja za više hiljada domaćinstva zapadnog dijela grada.

“To će nam mogućiti da se deblokira ovaj projekat i da se steknu uslovi za nastavak radova”, rekao je Radojičić.

On je dodao da je ovim projektom predviđena izgradnja primarne vodovodne mreže, dok će grad Banjaluka, sa svoje strane, morati da razvija sekundarnu i terecijarnu vodovodnu mrežu.

S druge strane, Đaković je podsjetio da su razgovori o nastavku ovog projekta vodili još bivši gradonačelnici Slobodan Gavranović i Marko Pavić, kad je i načinjen aneks prvobitnog ugovora.

Prema njegovim riječima, Banjaluka će u nastavku projekta učestvovati sa dva miliona KM, dok je Prijedor dužan da obezbjedi 1,3 miliona.

“Nadam da ćemo brzo krenuti u realizaciju projekta”, rekao je Đaković i dodao da je ova saradnja Banjaluke i Prijedora odličan primjer međugradske saradnje .