Vijesti 05.09.2018.

RADOJIČIĆ: Jedna od gradskih ulica biće nazvana po Marijanu Benešu

ČITANJE: 1 minuta

Gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić, izjavio je danas da bi jedna od banjalučkih ulica trebalo da ponese naziv po Marijanu Benešu, jednom od najvećih sportista u istoriji grada.

U obraćanju na današnjoj sjednici Skupštine grada, koja je počela minutom ćutanja za preminulog Beneša, Radojičić je naglasio da su stekli uslovi da jedna od ulica ponese ime preminulog bokerskog šampiona i najavio da bi to uskoro moglo biti i urađeno.

On je objasnio da, prema ustaljenoj proceduri, ta inicijativa mora biti upućena gradskoj komisiji za nazive ulica, koju čine istoričari i stručnjaci raznih profila u čijoj je nadležnosti da odlučuju o tome pitanju i da o tome obavijeste Skupštinu grada.

– Nakon što se dobije stav komisije, konačnu odluku donosi gradska Skupština. Lično, smatram da su stvoreni uslovi za to i da to treba uraditi – rekao je Radojičić.

Ujedno, on je najavio da će Grad Banja Luka, u dogovoru sa porodicom preminulog Beneša, u petak u Kulturnom centru Banski dvor organizovati komemoraciju povodom odlaska jednog od najvećih banjalučkih sportista svih vremena. Komemoracija će biti održana sa početkom u 11.00 časova.