Vijesti 02.09.2020.

Radojičić: Jeleni Kurtinović mandat istekao u junu, nismo imali nikakvih rasprava

ČITANJE: 1 minuta

Jeleni Kurtinović je mandat na mjestu direktora Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje, istekao u junu, ona je četiri godine bila direktor, nismo imali nikakvih rasprava, ni problema, rekao je Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke, komentarišući postavljanje Andreje Dorić, kadar SPS-a na čelo direktora ovog Centra.

Prema njegovim riječima unutar Skupštinske većine nema dogovora o raspisivanju konkursa u toku ovog mandata, ostavljeno je narednom mandatu da raspiše konkurs, prenose Nezavisne.

Dodao je da gradonačelnik ima “veselu” ulogu da imenuje v.d. u toj situaciji.

“Gospođi Kurtinović je dva puta produžen mandat kao v.d. oko čega takođe nije bilo saglasnosti političkih partija i sada je imenovana druga osoba iz druge političke partije”, kazao je Radojičić.

Naveo je da sve što se sada dešava, saopštenja i stavovi SP-a i SPS-a, je posljedica raskola u proteklim mjesecima u Socijalističkoj partiji i vrlo teške, prema njegovim riječima, beskompromisne borbe dvije socijalističke partije na svakom frontu, gdje je ovo samo jedno od pitanja.

“Mi pokušavamo u ‘Vidovdanskoj koaliciji’ održati sve partije nadam se da će i dalje ostati tu jer smo dobro radili proteklih godina i da ovo jedno kadrovsko pitanje neće baciti u vodu sve što smo radili i što možemo raditi u narednim godinama”, zaključio je Radojičić.

(A.M/banjaluka.net)