Vijesti 31.03.2017.

Radojičić naredio suspenziju uhapšenog radnika “Akvane”

ČITANJE: 1 minuta

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić naredio je jutros rukovodstvu Javnog preduzeća „Akvana“ da povede disciplinski postupak i suspenduje jednog radnika ovog preduzeća, nakon što je uhapšen u akciji Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske zbog sumnje u trgovinu narkoticima.

Gradonačelnik Radojičić snažno podržava aktivnosti MUP-a na borbi protiv svih oblika kriminala, te naglašava da će Gradska uprava i JU „Akvana“, kao jedno od preduzeća u nadležnosti Grada, stoje na raspolaganju MUP-u za sve vrste pomoći u tom smislu.

-Duboko smo uznemireni zbog vijesti da je radnik gradskog preduzeća uhapšen zbog sumnje u trgovinu narkoticima. Iz tog razloga, a ne prejudicirajući unaprijed bilo čiju krivicu, jutros sam naložio rukovodstvu JU „Akvana“ da povede disciplinski postupak protiv tog radnika, svjesni da Gradska uprava niti bilo koji drugi dio gradske vlasti ne smije ostati bez pravovremene reakcije u ovakvim slučajevima, naveo je Radojičić.

U isto vrijeme, gradonačelnik Radojičić jutros je rukovodstvu JU „Akvana“ naredio da, u okviru svojih ovlaštenja, istraže postupanje uhapšenog u prostorijama ovog javnog preduzeća.

-Zahtijevam od vas da odmah preduzmete sve neophodne radnje u cilju poboljšanja bezbjedonosnih uslova u JU „Akvana“, sa posebnim akcentom na zaštitu od prodaje droge i zaštitu od nasilja. O preduzetim mjerama dužni ste da odmah obavijestite gradonačelnika, navodi se u naredbi, upućenoj JU „Akvana“.

Povodom ovog slučaja, gradonačelnik Radojičić je iste mjere naložio rukovodstvima sportskog centra „Borik“, Kulturnog centra „Banski dvor“, Centra za socijalni rad i Centru za predškolsko vaspitanje i obrazovanje.