Politika 05.05.2018.

RADOJIČIĆ: Nema novog koalicionog dogovora

ČITANJE: 2 minute

Novog koalicionog dogovora u Skupštini grada Banjaluka neće biti, jer iako ujedinjenjem DNS-a i Narodne stranke, koji će zajednički djelovati u okviru DNS-a, ova stranka opet ima četiri odbornika.

“Nema novog koalicionog dogovora u ovom mandatu”, potvrdio je u petak za “Nezavisne” gradonačelnik Igor Radojičić.

DNS je do sada imao dva odbornika Borana Bosančića i Dragana Talića, a ujedinjenjem koje je ozvaničeno u četvrtak ovu stranku u gradskom parlamentu pojačali su Ljubo Ninković i Predrag Vulin.

Oba ova odbornika, koji su bili članovi Narodne stranke, u petak su nam potvrdili da će od sada djelovati u Klubu odbornika DNS-a.

U DNS-u su rekli da smatraju da koalicioni sporazum i dalje treba da ostane na snazi.

Od izvora bliskih ovoj stranci saznali smo da su u njoj obavili razgovore i da je njihov interes mjesto direktora Centra za socijalni rad, ali da nisu sigurni koliko je to u ovom momentu izvodivo.

“U DNS-u smatraju da imaju kvalitetno rješenje bez nekih velikih problema i promjena”, rekao je naš izvor i dodao da stranka uveliko pregovara sa još jednim odbornikom o prelasku kod njih.

“Ovim prelaskom DNS bi u gradskom parlamentu imao pet odbornika, a pregovore vodi Marko Pavić, predsjednik ove stranke”, rekao je naš izvor.

Kako “Nezavisne” saznaju iz nekoliko izvora, postoji mogućnost da DNS, osim mjesta direktora Centra za socijalni rad, traži i izgubljeno mjesto predsjednika Skupštine grada.

“Po broju odbornika DNS bi u najmanju ruku mogao tražiti da mu se vrate izgubljena mjesta koja je zbog dešavanja u Skupštini grada izgubio, a među njima je fotelja predsjednika Skupštine”, rekao nam je izvor blizak SNSD-u.

I izvori bliski opozicionim strankama su nam rekli da imaju informaciju da je DNS imao namjeru da traži ove dvije fotelje, ali da do toga vjerovatno neće doći.

“Najvjerovatnije će situacija ostati ovakva kakva je bila do sada”, rekao nam je naš izvor.

DNS je zbog odlaska tri odbornika iz ove stranke ostao bez dvije direktorske pozicije nakon novog koalicionog dogovora i to u Centru za socijalni rad i Turističkoj organizaciji grada. Tada je zadržao dva načelnička mjesta: za prostorno uređenje i boračko-invalidsku zaštitu i trenutno imaju samo jedno direktorsko mjesto, i to u “Depotu”.

(Nezavisne)