Vijesti 30.01.2019.

RADOJIČIĆ: Novim mostovima rasteretiti saobraćaj

ČITANJE: 1 minuta

Primjedbe vozača na gužve širom grada su sve češće, uz opasku da ni novi kružni tokovi nisu mnogo poboljšali situaciju. 

Gradonačelnik Igor Radojičić poručuje da bi se saobraćaj značajno rasteretio gradnjom novih mostova u Obilićevu, Srpskim Toplicama i Docu.

– Završićemo novi most na lokaciji nekadašnjeg Zelenog mosta, u planu je da ove godine uđemo u gradnju mosta u Srpskim Toplicama koji bi zamijenio postojeći most sa jednom trakom, a istovremeno radimo na novom kapitalnom projektu za Banjaluku, a to je most u Docu. Želja nam je da do kraja iduće godine krenemo sa gradnjom tog mosta koji bi sa već pomenuta nova dva mosta značajno rasteretio saobraćaj i olakšao komunikaciju sa dvije strane Vrbasa-  precizirao je Radojičić.

On je najavio da će biti izgrađeno i još nekoliko kružnih raskrsnica.

– U toku je tender za kružnu raskrsnicu kod ‘Sirana” na Laušu i kod Okružnog suda, a predložili smo “Putevima Republike Srpske” da se radi kružna raskrsnica kod “Lesnine” koja bi spojila istočni i zapadni tranzit- kaže Radojičić.

U toku je tender i za nastavak istočnog tranzita, od sadašnjeg kraja iznad crkve u Obilićevu do lokacije Zelenog mosta.

– Pred nama je i kapitalni projekat povezivanja Karađorđeve ulice i Ulice doktora Jovana Raškovića, odnosno popriječna saobraćajnica između Lauša i Paprikovca. To je takođe vrlo zakrčeno područje za saobraćaj – rekao je Radojičić.

(Srpskainfo)