Vijesti 10.11.2017.

Radojičić o predmetu “Naš dom”: Mali korak u borbi za vraćanje gradske imovine

ČITANJE: 2 minute

Odluka banjalučkog Okružnog suda o poništavanju rješenja Republičke uprave za geodetske i imovinsko pravne poslove /RUGIP/ u vezi sa zgradom i zemljištem preduzeća “Naš dom” mali je korak u borbi za vraćanje imovine grada, ocijenio je gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić.

Radojičić je izrazio očekivanje da će ovaj slučaj biti završen u korist grada.

On je dodao da je “Naš dom” bio predmet koji ga je doslovno dočekao u prvoj sedmici mandata i da je to samo jedan od predmeta u kojem Grad vodi borbu za imovinu.

– Od početka smo bili sigurni da smo u pravu, jer postoji valjana evidencija o vlasništvu Grada, postoji presuda Vrhovnog suda iznad koga nema više instance. Neko je olovkom i gumicom to promijenio i sad smo se konačno vratili u pravne vode, jer je jedno rješenje RUGIP poništeno i vraćeno na ponovno odlučivanje – rekao je Radojičić.

On je izrazio očekivanje da će slučaj biti završen u korist Grada, kao i neki drugi slučajevi koji se, kako je rekao, raspliću pred tužilaštvom i istražnim organima, gdje Grad treba da zaštiti svoju imovinu, vrati je ili potvrdi svoje pravo.

Na pitanje u kojoj je fazi rješavanje spora sa preduzećem “Autoprevoz”, Radojičić je rekao da je riječ o sudskom procesu koji traje više od 10 godina.

Predmet je sa Ustavnog suda BiH vraćen na Osnovni sud, koji ga je bez sprovođenja ponovne rasprave zaključio u korist druge strane.

– U toku je dalji postupak i ne znam koliko će trajati i kako će se odvijati. I dalje tvrdimo da zemljište, koje je privatizacijom pripalo drugim licima, pripada Gradu. Vidjećemo kako će sud završiti taj slučaj – zaključio je Radojičić.

(EuroBlic)