Vijesti 31.01.2017.

Radojičić: Omogućiti Šumarskom fakultetu izgradnju objekta

ČITANJE: 2 minute

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je danas da će Prijedlog odluke o donošenju Regulacionog plana spomenika parkovske arhitekture “Univerzitetski grad” omogućiti Šumarskom fakultetu da ima određenu lokaciju na kojoj može graditi objekat.

Radojičić je istakao da je Šumarski fakultet u ovom momentu “podstanar”, te ocijenio da bi se time riješilo bitno pitanje lokacije za izgradnju objekta za smještaj ove obrazovne ustanove.

“Ovim planom predviđene su i rekonstrukcija botaničke bašte, kao i drugih objekata”, rekao je Radojičić novinarima u Banjaluci.

On je izrazio nadu da postoji zajednički stav odbornika u vezi sa ovim planom, koji je razmatran na današnjoj sjednici Skupštine grada Banjaluka.

Odbornici su razmatrali i prijedloge programa zajedničke komunalne potrošnje za ovu godinu Odjeljenja za saobraćaj i puteve i Odjeljenja za komunalne poslove.

Načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić rekao je da sredstva koja ovo odjeljenja ima na raspolaganju ove godine nisu dovoljna za bilo kakve značajnije investicije, te da se nastoje pokriti obaveze koje Grad zakonom treba da ispuni u smislu održavanja saobraćajne infrastrukture.

Sandić je naveo da je prisutan problem neriješenih imovinsko-pravnih odnosa, kako na ranije izgrađenoj, tako i na tek planiranoj izgradnji saobraćajne infrastrukture, za čije rješavanje je predviđeno ukupno 500.000 KM.

“U programu uređenja građevinskog zemljišta jedna od značajnijih stavki na kojoj smo uspjeli obezbijediti 400.000 KM je nastavak puta za Priječane”, rekao je Sandić.

Načelnik Odjeljenja za komunalne poslove Petar Bilčar rekao je da su sredstva koja su budžetom predviđena za ovo odjeljenje 12 puta manja od zahtjeva građana, te će se moći odgovoriti tek na 10 odsto tih zahtjeva.

“Radićemo kanalizaciju u Ulici Slobodana Dubočanina, zatim u Moravskoj, te pojedine ulice u naselju Lazarevo”, rekao je Bilčar.

Prema njegovim riječima, u planu je da se uradi tehnička dokumentacija za vodosnabdijevanje treće i četvrte zone u naselju Česma.

Bilčar je rekao da je ovo dugogodišnji problem koji iziskuje velika sredstva.

Na dnevnom redu skupštine Grada je i razmatranje Prijedloga odluke o davanju saglasnosti gradonačelniku za zaključivanje pravnog posla u cilju obezbjeđenja proizvodnje i isporuke toplotne energije.

(Agencije)