Vijesti 14.03.2017.

Radojičić ozvaničio početak izgradnje vodovoda u Verićima

ČITANJE: 1 minuta

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić ozvaničio je danas u banjalučkoj Mjesnoj zajednici Verići početak izgradnje sekundarne vodovodne mreže, dužine 630 metara.

Radojičić je pojasnio da je riječ o nastavku izgradnje vodovodne mreže i da je to samo jedan od elemenata mnogo većih projekata planiranih na području grada.

“U više seoskih i prigradskih područja postoji potreba za potpuno novim sistemom vodosnabdijevanja ili za povezivanjem lokalnog sa gradskim sistemom, radi poboljšanja vodosnabdijevanja”, rekao je Radojičić novinarima.

On je dodao da na području ove mjesne zajednice postoji potreba za mnogo novih vodovoda i istakao da se najveći posao u okviru projekta Crnog Vrela tek očekuje.

“I dalje očekujemo sredstva koja su već tri godine planirana sa republičkog nivoa, kako bi se omogućila izgradnja bar primarnog vodovoda”, pojasnio je Radojičić.

On je rekao da su u toku i razgovori sa potencijalnim kreditorima i donatorima o nastavku više projekata vodosnabidijevanja na širem području grada, za šta je potrebno 20 miliona KM.

“U tim pregovorima bilo je riječi o projektima koji se rade u nekoliko zona, kao što je cijelo šire područje Verića i Potkozarja, odnosno projekat Crno Vrelo, zatim Česma tri i četiri, kao i neka područja iznad kanjona Karanovac, kao što je Јagare, te više lokacija na Manjači”, rekao je Radojičić.

(Srna)