Vijesti 07.10.2020.

Radojičić: Podrška za angažman Crvenog krsta

ČITANJE: 1 minuta

Grad Banja Luka podržava rad javne kuhinje Crvenog krsta sa više od 350.000 KM godišnje, izjavio je gradonačelnik Igor Radojičić.

Nakon što je danas obišao javnu kuhinju i razgovarao sa korisnicima, kojim se dnevno priprema više od 440 obroka, Radojičić je istakao da je Crveni krst najangažovanija kuća u gradu kada je u pitanju priprema obroka za naše sugrađane u stanju socijalne potrebe.

Crveni krst u Banjoj Luci je epicentar socijalne podrške našim sugrađanima. Na lokaciji kod Parka Mladen Stojanović svakog dana spremaju se obroci i dijele našim sugrađanima koji su evidentirani preko Centra za socijalni rad – istakao je Radojičić.

On je ukazao da Crveni krst, pored pripreme hrane za one kojima je to potrebno, angažovan i u brojnim drugim oblicima pomoći sugrađanima, uključujući i edukaciju mladih naraštaja s ciljem da se osnaži svijest o socijalnoj solidarnosti, ali i u pružanju pomoći u vanrednim situacijama, kao što je nedavno bio slučaj prilikom izbijanja epidemije korona virusa.

Sekretar gradskog Crvenog krsta, Željkica Ilić, zahvalila je Gradu na podršci i istakla da priprema ovih obroka mnogo znači ljudima koji su stanju socijalne potrebe, jer mnogima je to jedini obrok u toku dana.

Uz to, Crveni krst je učesnik brojnih humanitarnih i edukativnih akcija kroz koje se mladi ljudi obučavaju kako da budu solidarni i pomažu zajednici. Takođe, i u vanrednim situacijama, volonteri Crvenog krsta bili su aktivni i pomagali kako bi sistem funkcionisao u tim teškim situacijama – rekla je Ilić.

(E.M/banjaluka.net)